Golden Horn Brass Quintet



"Golden Horn Brass" kimdir?

"Golden Horn Brass (Bakır Nefesli Enstrümanları)",  Begüm (Gökmen) Azimzade tarafından kuruldu ve çalışmalarına 2004 Temmuz ayında başladı. Bünyesindeki sanatçılar, klasik müziği eğitimi almış olup halen Bilkent Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'ndaki görevlerinin yanı sıra bu grup ile sanat yaşamlarını sürdürmektedirler. Klasik,caz pop, Anadolu ezgileri ve tüm bu türleri kendi üslupları ile birleştirdikleri geniş bir repertuara sahipler.



"Golden Horn Brass" diyor ki;

2 trompet, korno, trombon ve tuba'dan oluşan grubumuz ile okullarda, açık hava ve kapalı salonlarda gerçekleştirdiğimiz konserlerle gençlerin zihinlerinde müziğin ulaşılabilir bir kaynak olduğunu yerleştirmek; öğrencilere müzikle hayat arasındaki ilişkiyi göstermek ve gençlerle sanat arasındaki mesafeyi ortadan kaldırmayı hedefledik. 
Yüksek kültür seviyesi gerektiren, Avrupa kökenli bir müzik türü olarak kabul edilen "Klasik Müzik" anlayışı algısını kırmak ve sadece dışarıdan bakan bir "öteki göz" olmaktan çıkarıp iyi bir müzik dinleyicisi düzeyine getirmek ve bu gençlerin dünyaya olan algılarına yeni bir boyut kazandırmayı amaçladık. Bu amaç doğrultusunda program seçiminde titiz davranıyoruz. Barok dönemden günümüze uzanan renkli repertuara ek olarak birçok Türk besteciye de eser siparişinde bulunduk.



2007 yılında yine bir ilke imza atarak "Eğitim Konserleri" başlığı altında başlattığımız konserler dizisini, ilköğretim okullarında gerçekleştirdiğimiz performanslarla pekiştirdik. Etki gücü en yüksek sanatlardan biri olan müziğin; dünyamızın geleceğiyle ilgili, görevlerimiz ve rollerimizle ilgili mesajları da aktarmasını istiyoruz. Bu şekilde şehir, müzik, gençlik ve çevre arasındaki ilişkiyi güçlendirmek için önemli bir adım attığımıza inanıyoruz.


Grup Üyeleri:

Trompet: Elmar AZİMZADE - Julian LUPU
Korno:  Begüm AZİMZADE
Trombon: Peter KORNER
Tuba: İvan Arion KARST
 

Konserler:

18 Ekim   2010    Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Oditoryumu

12 subat 2011     Borusan Müzik Evi
21 Mart   2011    Süreyya Operası Bahar Konseri


Ayrıca İstanbul dışında; 19 Ekim 2010  Bodrum Yacht Cup Açılış Konseri,
16 Şubat 2011 İzmir Sanat

10 mayıs 2011 10.Mersin uluslararası Festivali



Yorumlar

Yorum Gönder