Borusan Müzik Evi - Ocak 2011

6 Ocak 2011, Perşembe
Saat 19:30
“Genç Müzisyenler”
Mertol Demirelli, piyano







Ülkemizin yeni harika çocuklarından Mertol Demirelli henüz on dört yaşında ama, altı yaşında aldığı ilk ödülünden bu yana Türkiye’nin belli başlı festivallerinde birçok senfonik toplulukla ülkemizin önde gelen şefleriyle konserler ve birçok resital verdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez onuruna verilen davetten Bankalar Birliği’nin 50. Yıl Konseri’ne, Dışişleri Bakanlığı daveti üzerine yurtdışında verdiği konserlerden 35. İstanbul Müzik Festivali’nin açılışında İdil Biret’le gerçekleştirdiği performansa uzanan etkinliklerine hız kesmeden devam eden Demirelli, Müzik Evi’nin “Genç Müzisyenler” serisinin kıymetli konuklarından biri olacak ve Bach’tan Prokofyev’e uzanan bir dönemden seçtiği yapıtları seslendirecek.

Bach, Beethoven, Chopin ve Prokofiev’den yapıtlar

Arasız 70’ sürer.





 
20 Ocak 2011, Perşembe
Saat 20:30
“Şostakoviç ile Bir Gece”

Bilkent Piyanolu Üçlü
Irina Nikotina keman
Yiğit Ülgen viyolonsel
Elif Önal piyano



Üçü de Bilkent Akademik Senfoni Orkestrası’nda çalan Nikotina, Ülgen ve Önal, uzun yıllardır solist, ikili ve üçlü olarak konser etkinliklerine devam ediyor. Konserlerini zaman zaman Ankara dışında da taşıyan üçlünün bu konseri, repetuarlarında ağırlığını hissettiren Şostakoviç’e adanmış bir akşam olacak.
Hayatı ülkesindeki yasaklanmalar ve reddedilmelerle geçen bestecinin, senfonilerden farklı olarak kendini gözlerden uzak bir şekilde yeni deneylere açtığı oda müziği alanında yazdığı yapıtlarından özenli bir seçki olan bu repertuarla 20. yüzyılın gerçek dehalarından birinin arayışlarında bir yolculuğa çıkacaksınız.

D. Şostakoviç
Keman ve Piyano Sonatı, Op. 134
Viyolonsel ve Piyano Sonatı, Op. 40
Piyanolu Üçlü, No. 1, Op. 8
Piyanolu Üçlü, No. 2, Op. 67

Ara dahil 80’ sürer.






27 Ocak 2011, Perşembe
Saat 19:30

“20. Yüzyılda Yeni Arayışlar, Yeni Tınılar”
Burcu Aktaş Urgun piyano
Ebru Mine Sonakın klarnet
Nilay Karaduman Yağan keman



Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nün alanlarında başarılı genç akademisyenlerinden Burcu Aktaş Urgun, Ebru Mine Sonakın, Nilay Karaduman Yağan’dan oluşan üçlü, farklı orkestralarda çalan müzisyenlerin ilk buluşması. Üçlünün Rusya’dan ABD’ye uzanan bir coğrafyadan seçtiği 20. yüzyıl bestecilerinin yapıtlarından oluşan program, aşağı yukarı yakın tarihlerde yaşamış bestecilerin klasik müzikteki arayışlarını ortaya koymayı amaçlıyor.

P.Schickele: Serenade for Three
A. Khachaturian: Klarnet, Keman ve Piyano için Üçlü
D. Milhaud: Keman, Klarnet ve Piyano için Süit, Op. 157b
İ. Stravinski: Askerin Öyküsü’nden Süit, klarnet, keman ve piyano için

Ara dahil 75’ sürer.

Yorumlar