İş Sanat - Ocak 2011

 “Yeni Yıl Konseri : Strauss Gecesi”

Strauss Festival Orchestra Vienna

06 Ocak 2011 20:00
Peter GUTH şef
Daniel SERAFIN tenor
Mara MASTALIR soprano

Strauss, Lehar ve Kalman'ın ’ın operet ve dans melodilerinden bir seçki.

İş Sanat’ın klasikleşen “Yeni Yıl Konserleri” bu yıl da tüm coşkusuyla devam ediyor. Bu yılın konukları valsin anavatanı Viyana’dan Strauss Festival Orchestra Vienna. Bugüne kadar başlıca müzik festivallerindeki sayısız parlak performansları, yankı uyandıran TV konserleri, CD kayıtları, Amerika, Asya ve hemen hemen tüm Avrupa’da verdikleri konserlerle geleneksel Viyana müziğinin otantik yorumcusu olarak benimsenen topluluk İş Sanat’taki konserlerinde Peter Guth yönetiminde tenor Daniel Serafin ve genç soprano Mara Mastalir’e eşlik ediyor. Strauss’un saf tınılarının ve neşe dolu ezgilerinin en güzel örneklerini dinleyeceğiniz ve bir dansçı çiftin görsellik katacağı bu özel konser sizi koltuklarınızda büyüleyecek.





 “The English Concert & Ian Bostridge”

13 Ocak 2011 20:00

Arry BICKET şef
Ian BOSTRIDGE tenor

Handel’in Hercules, Gulio Cesare, Boyce’un Solomon, Caldara’nın Joaz,Scarlatti’nin Marco Attilio Regolo, Vivaldi’nin Arsilda eserlerinden aryalar veHandel, Vivaldi, Albinoni’den konçertolar

Kurulduğu 1973 yılından beri verdiği konserler ve sadece Deutsche Gramophone’dan çıkan 100’den fazla kaydıyla haklı bir üne sahip The English Concert, şüphesiz günümüzün en seçkin oda orkestralarından biri. Repertuarı barok ve klasik dönem eserleri üzerine yoğunlaşan topluluğun şefliğini 2007 yılından beri artistik direktörlük görevini de sürdüren Harry Bicket yapıyor. Özellikle dönem müziği tutkunlarının büyük beğeniyle izleyeceği gecede Gramophone ve Grammy ödüllü tenor Ian Bostridge, Händel’in favori tenorları olarak bilinen John Beard, Francesco Borosini ve Annibale Pio Fabri için yazılmış aryalardan seslendirecek. Berlin Filarmoni, Viyana Filarmoni, Londra Senfoni, Londra Filarmoni, BBC Senfoni, Royal Concertgebouw ve New York Filarmoni gibi orkestralarla konserler veren Bostridge, dünyanın en saygın konser salonlarının yanı sıra Salzburg, Edinburgh, Münih, Viyana, Aldeburgh ve Schubertiade Festivalleri’nde de sahne aldı. Sanatçı önümüzdeki aylarda La Scala’daki ilk çıkışında Aschenbach’ı rolünü üstlenecek.





 “Çocuklar İçin Notada Yazmayanlar”

30 Ocak 2011 15:00
MEMET ALİ ALABORA anlatıcı
EMİR GAMSIZOĞLU piyano

İstanbul Trio
Emir Gamsızoğlu piyano
Deniz Toygür keman
Cem Çetinkaya viyolonsel

ayrıca her gösteride sürpriz konuklar...
Klasik müzik deyince aklınıza ilk ne geliyor? Bizim aklımıza muhabbet geliyor, güzel zaman geçirmek geliyor, eğlence geliyor. Çünkü biz yıllardır klasik müzik sayesinde çok eğlendik. Bu eğlencemizi Türkiye'nin birçok yerindeki arkadaşlarımızla da paylaştık. Arkadaşlarımız bazen yaşıtlarımız, bazen büyüklerimiz, bazen de küçüklerimiz oldu. 
İş Sanat'ta üçüncü yılımızda, sizleri de klasik müzikle keyifli zaman geçirmeye davet ediyoruz. Birlikte müzik dinlemeye, sohbet etmeye, müzisyen arkadaşlarımızla tanışmaya çağırıyoruz. Bu yıl her gösteride sürpriz konuklarımız olacak. Üflemeli çalgılar, şarkıcılar, farklı enstrümanlarla tanışabileceksiniz.
Bildiğiniz melodileri duymak, bilmediklerinizden keyif almak, müzikli hikayeler dinlemek için piyanist Emir Gamsızoğlu ve oyuncu Memet Ali Alabora,İstanbul Trio ile birlikte sizleri bekliyor olacak. Çocuklar için Notada Yazmayanlar İş Sanat'ta



Yorumlar