CRR Konser Salonu - Şubat 2011

16 Şubat 2011, 20:00
Franz Liszt Oda Orkestrası & Ulucan Kardeşler
Özcan ULUCAN –Keman
Birsen ULUCAN- Piyano
Ayşen ULUCAN –Keman

Macar Franz Liszt Oda Orkestrası 1963 yılında Franz Liszt Müzik Akademisi eski öğrencileri tarafından Budapeşte’de kuruldu. Orkestranın ilk sanat yönetmeni akademinin ünlü profesörü Frigyes Sándor oldu. Ölümünün ardından yerine 1979 yılında keman sanatçısı János Rolla geçti. Yarım yüzyıla yakın şefliği süresince orkestra uluslararası bir saygınlığa ulaşarak aralarında New York Carnegie Hall, Sydney Opera, Tokyo Suntory, Paris Théâtre de la Ville, Amsterdam Concertgebouw gibi ünlü konser salonları da dahil olmak üzere 50 den fazla ülkede konser verdi. Orkestranın geniş repertuarları barok, klasik, romantik ve modern parçalar da içeriyor. Orkestra, uluslararası arenada ülkelerini başarıyla temsil etmenin yanı sıra, ünlü Macar geleneğini de devam ettiriyor.
Dünyanın pek çok yerinde sanatseverlerin ilgisiyle takip edilen orkestraya, bu konserde sanatçı kardeşler Ulucan Kardeşler eşlik edecek .






17 Şubat 2011, 20:00
Akbank Oda Orkestrası
Rheinhold Friedrich, trompet



F. Mendelssohn (1809-1767): Yaylılar için Senfoni no 7
B. Krol (1920) :  “Magnificat” Çeşitlemeleri
G. F. Telemann (1681-1767): Re majör Trompet Konçertosu
M. Tippett (1905-1998): Çift Yaylı Sazlar Orkestrası için Konçerto

Günümüzün en popüler trompetçilerinden olan Reinhold Friedrich eğitimini Karlsruhe'de tamamladı.
1986'da Münih Uluslararası ARD Yarışması'nda birincilik ödülünü kazandıktan sonra bir çok önemli merkezde konserler verdi.
Solist olarak Berliner Barocksolisten, La Stagione Frankfurt, Viyana ve Zürih Oda Orkestraları, Bamberger ve Viyana Senfoni Orkestraları, Radio France Filarmoni Orkestrası, Amsterdam Royal Concertgebouw Orkestrası, BBC Senfoni Orkestrası, Orchestre des Champs-Elisées, Norddeutschen Rundfunks Senfoni Orkestrası gibi önemli orkestralarla, Claudio Abbado, Philippe Herreweghe, Semyon Bychkov, Dennis Russell Davies, Peter Eötvös, Paul Goodwin, Martin Haselböck, Christopher Hogwood, Eliahu Inbal, Krystjan ve Neeme Jarvi, Sir Neville Marriner, Ingo Metzmacher, Jonathan Nott, Kashu Ono, Christopher Prick, Leif Segerstam ve Hans Zender gibi ünlü şeflerle çaldı.
Oda müziği alanında sık sık beraber çaldığı müziyenlerden bazıları Albrecht Mayer (obua), Thomas Quasthoff (bas), Andras Schiff (piyano), Ruth Ziesak (soprano), Robyn Schulkowsky (perküsyon), Thomas Duis (piyano) ve Martin Lücker (org)'dir.
Reinhold Friedrich çağdaş eserleri yorumlamaya özen göstermektedir. Eserlerini çaldığı bazı önemli çağdaş besteciler: Benedict Mason, Johannes Caspar Walther, Rebecca Saunders, Herbert Willi, Hans Werner Henze, Peter Maxwell Davies ve Wolfgang Rihm. Bernd Alois Zimmermann'ın "Nobody knows the trouble I see" ve Herbert Willi'nin "Irene" adlı eserleri, sanatçının geniş repertuarının önemli iki eseridir.
Deutsche Grammophon, Denon ve özellikle Capriccio firmaları için pek çok CD kaydı yapan sanatçı yakın bir zaman önce orgçu Iveta Apkalna ile "Trumpet and Organ", Ruth Ziesak ve the Ensemble L'Arte del Mondo ile de "Assisi Christmas Cantatas" adlı CD kayıtlarını yapmıştır.
Sanatçı 2009 yılında Los Angeles'te Martin Haselböck yönetiminde Bach'ın 2.Brandenburg Konçertosu'nu yorumlamış, Robyn Schulkowsky ile Güney Amerika ve Meksika turnesine çıkmıştır.







19 Şubat 2011, 20:00
BerlinOda Orkestrası
Ender Sakpınar, şef
Benedict Kloeckner , çello
Ramon Ortego Quero , obua

Almanya’nın en geleneksel orkestralarından Berlin Oda Orkestrası, 1945 yılında kuruldu.1950-1960 yıllarında Orkestra şefi Helmut Koch ile Grand Prix du Disque, Japanese Disc Prize for Vivaldi’s “Juditha Triumphans”, Monteverdi’s “L’orfeo” ve Mozart’s “Betulia Liberata” ödüllerinin sahibi oldu.Aynı zamanda Berlin’in tanıtımına katkısı nedeniyle de “Goethe Prize” ödüllüne de layık görüldü.
Berlin Oda Orkestrası günümüze kadar Katrin Scholz, Michael Sanderling gibi sanat yönetmenleriyle çalıştı, Michael Erxleben ile CD kayıtları yaptı. Rheingau Müzik Festivali, Festival Mecklenburg-Vorpommern, Choriner Musiksommer, Canarias Music Festival ve Festival Internacional de Musica de Pollença/Mallorca’ya davet edildi. Japonya, ABD, İspanya, Brezilya, Arjantin, Şili, Türkiye ve Polonya gibi ülkelere bir çok defa turneler yaptı. Saleem Abboud Ashkar, Gabor Boldoczki, Matt Haimowitz, Robin Johannsen, Eldar Nebolsin, Michael Sanderling ve Katrin Scholz’un da aralarında bulunduğu önemli solistlere eşlik etti.


Haydn: Violoncello Concerto
Mozart: Oboe concerto (instead of violin concerto)
Ara
Mozart: Symphony 29
G. Hoist “St. Paul Süitinden, intermezzo ve final bölümleri “




 
22 Şubat 2011, 20:00
23 Şubat 2011, 20:00
Fazıl Say& Gabor Boldockzi
Rengim Gökmen, şef

Say / Trompet Konçertosu Op.31
Allegro
“5 e karşı 6” Adagio
Odam kireçtir türküsü üzerine çeşitlemeler
Dmitri Shostakovich. Piyano, Trompet ve Yaylı Çalgılar için konçerto No: 1 Op:35
Ara
Ludwig van Beethoven 5. Senfoni Op: 67



;


28 Şubat 2011, 20:00
Crr İstanbul Senfoni Orkestrası
Rengim Gökmen, şef
Pierre Laurent Aimard, piyanist


CRR İstanbul Senfoni Orkestrası Rengim Gökmen yönetiminde; dünyaca ünlü piyanist Pierre-Laurent Aimard’ı ağırlıyor. Ünlü piyanistin Chopin ikinci piyano konçertosunu seslendireceği gecede; klasik müzik dinleyicilerini keyifli bir konser bekliyor.
“Örnek teşkil edecek parlak tekniği, müziğindeki zarif tonu, mısraların her bir parçası kadar tüm nüanslarıyla trajik... Orkestra şefinin ve orkestranın gayretini alkışlatması, Aimard’ın egoizmden uzak oluşu, bu olağanüstü müzisyenin birleşiminde saklı...” (The Guardian, Nisan 2006)
İçinde bulunduğumuz zamanın önemli figürlerinden, her dönemden piyano repertuarının önde gelen yorumcusu Pierre-Laurent Aimard, uluslararası kariyeri ile geleneksel sınırların ötesine geçen bir performans sergiliyor. Her sezon dünyanın önde gelen orkestraları ve şefleriyle birlikte sahne alan Pierre-Laurent, son dönemde Carnegie Hall, Wiener Konzerthaus ve Cité de la Musique’den davetler almaya devam etti.
2010/11 sezonunda sanatçı Berlin, London, Madrid, Moscow, New York, Paris, Tokyo ve Viyana performanslarıyla öne çıktı. Cleveland Orkestrası ile birlikte Franz Welser-Möst ‘ün altında 3 haftalık ABD turnesine katılacak olan sanatçı, Royal Concertgebouw Orkestra, Avrupa Oda Orkestrası, Filarmonica della Scala, NHK Senfoni, New York Filarmoni ve Mahler Oda Orkestrası ile birlikte sahne alacak.





Yorumlar