Borusan Müzik Evi - Mart 2011

10 Mart 19:30
"Trio Allegri"

Meltem Özarı – König flüt
Boris Stansky viyolonsel
Se-la Kang piyano


Mannheim Müzik Yüksek Okulu’ndaki eğitimleri sırasında tanışan Allegri Trio üyeleri, Müzik Evi’ndeki konserlerinde sık çalınmayan bir piyano-çello-flüt repertuarı ve programı renklendiren iki ikili yapıttan oluşan bir repertuar sunacak. Topluluk Mendelssohn’la başladıkları programda virtüöziteyi vurgularken Stravinski ve Jolivet üzerinden vardıkları Crumb’la dinleyiciyi enstrümanlarında kullandıkları farklı tekniklerle değişik tınılarla buluşturacak.

F. Mendelssohn-Bartholdy: Re minör Üçlü
İ. Stravinski: “Suite italienne” (viyolonsel ve piyano için)
A. Jolivet: “Chant de Linos” (flüt ve piyano için) 
G. Crumb: “Vox Balaeane” (Voice of the Whale)
Vocalise (... for the beginning of time)
Variations on Sea-Time

Ara dahil 90’ sürer.





11 Mart 2011, 21:30

Burçin Büke
“Klasikten Caza”




 On yaşında verdiği ilk konserden sonar “harika çocuk” olarak başladığı eğitimini olağanüstü bir hızla bitiren Burçin Büke, bugün yurtiçi ve yurtdışında verdiği konserlerle ülkemizin yetiştirdiği en iyi piyanistlerden biri olarak anılmaya hak kazanmış durumda. Aynı zamansa New York, Steinway & Sons sanatçısı olan Büke, klasik müziğin yanı sıra cazda başarılı projelere imza attı. “Klasikten Caza” oluşumunun meyvesi olan Secret Garden albümüyle bu alanda da başarılı olduğunu kanıtlayan sanatçı, bu albümüyle Türkiye’de birçok konser ve konferans Verdi ve büyük beğeni topladı. Gerçek bir klasik müzik sanatçısından başarılı bir caz performansı dinlemenin ayrıcalığını yaşamak isteyenler için bu konser çok iyi bir fırsat…






17 Mart 2011, 19:30

“Akademik Trio”

Ayla Uludere flüt
Özlem Noyan flüt
Birce Arslan Asman piyano

Akademik Trio adıyla 2000 yılından bu yana yurtiçinde konserler veren topluluk Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri Doç. Ayla Uludere, Arş. Gör. Özlem Noyan ve Arş. Gör. Birce Arslan Asman’dan oluşuyor. Mozart’ın flüt ve piyano eşliği için yazdığı Sinfonia Concertante ile başlayan konserin repertuarı, farklı ülkelerden 19. yüzyıl bestecilerine odaklanıyor. Üçlü, doğrudan flüt ve piyano için yazılmış yapıtların yanı sıra düzenlenmiş yapıtlar da seslendirecek.

W.A. Mozart: Sinfonia Concertante, Re Majör, K. 448
C. Cui: Beş Parça, Op. 56
F. Doppler: La Sonnambula, Op. 42
E. Köhler: Valse de Fleurs, Op. 87
Franz & Charles Doppler: Valse di Bravura, Op. 33
J. Ibert: Deux Interludes 






19 Mart 2011, 19:30
“Ankara Nefesli Beşlisi”

Cem Önertürk flüt
Ulaş Yurtoğlu obua
And Karabacak klarnet
Ozan Evruk fagot
Güloya Altay korno

Cem Önertürk ve And Karabacak önderliğinde kurulan Ankara Nefesli Beşlisi, Almanya ve İngiltere’de eğitim almış müzisyenlerden oluşuyor. Hepsi de sanat hayatlarını Ankara’da devam ettiren müzisyenler bir beşli olarak ilk konserlerini Borusan Müzik Evi’nde verecek.

J. Ibert: Trois pièces brèves
J. Francaix: Wind Quintet
D. Milhaud: “La Cheminee Du Roi Rene”, Op. 205
M.C. Özer: Nefesli Beşli için Süit
E. Bozza: Scherzo, Op. 48

Ara dahil 70’ sürer.




24 Mart 2011, 19:30

“Marsyas Quartet & Bülent Evcil”






Türkiye’nin aktif olarak çalışan ve konser veren ilk flüt dörtlüsü olan Marsyas Quartet 10. yılını kutluyor. Konser faaliyetleri 2002’de İş Sanat’ın düzenlediği “Parlayan Yıldızlar” seçmeleriyle başlayan topluluk, o günden bu yana İş Sanat, İtalyan Kültür Merkezi, Boğaziçi Üniversitesi, Albert Long Hall, Pera Müzesi gibi mekânlarda konser verdi ve iki yıl Afyonkarahisar Müzik Festivali’ne davet edildi. Marsyas’ın bu konserde bir araya geldiği sanatçı, Türkiye’de flütün en başarılı isimlerinden Bülent Evcil. James Galway’in “kuşağının en iyi flütçülerinden biri” olarak övdüğü Evcil, ülkemizin önde gelen orkestralarında flüt grup şefliği yapmanın yanı sıra yurtdışında da Arturo Toscanini Filarmoni, İtalyan Uluslararası Senfoni ve Sao Paolo Devlet Senfoni gibi saygın orkestralarla çaldı ve kayıtlar gerçekleştirdi.

M. Berthomieu: Arcadie
R. İzmirli: Fasıl, Sarhoş Sesler & Türk Kahvesi
N.V. Bentzon: Dörtlü, No. 3, Op. 385, (Türkiye’de ilk seslendiriliş)
J. Nishimura: Russian Medley
G.F. Händel: Seba Melikesi’nin Gelişi (Düz.: Didem Karakaya Cengiz)
E. Grieg: “Aus Holberg’s Zeit” Süiti, Op. 40
N. Rimski-Korsakov: Balarasının Uçuşu (Düz.: Didem Karakaya Cengiz)
I. Drake: Tico Tico

Ara dahil 80’ sürer.






25 Mart 2011, 19:30

“Neuma Quintet”

Albena Sezer flüt
Selçuk Akyol obua
Selen Akçora klarnet
Sertan Sancar korno
Esra Taviş fagot

2004 Eylül’ünde, Almanya’nın Düsseldorf şehrinde, Selçuk Akyol ve Sertan Sancar’ın kurduğu üflemeli sazlar beşlisi Neuma Quintet aynı yılın Kasım ayında Schmolz-Bickenbach Oda Müziği Yarışması’nda birincilik ödülü aldı ve Nordrhein Westfallen Eyaleti’nde önemli konserde yer aldı. Kurucu üyelerin 2005 yılında Ankara’ya yerleşmesiyle çalışmalarını yeni üyeleriyle, Türkiye’de Bilkent Nefesli Beşlisi olarak sürdüren topluluk daha sonra yine ilk adı Neuma Quintet olarak etkinliklerine devam etti. Türkiye’de çok yaygın olmayan, bir saz grubuna odaklı topluluk geleneğinin de önemli temsilcilerinden olan Neuma konserleriyle büyük övgü topluyor. Hem konserleri hem de tanıtıcı çalışmalarıyla Türkiye’de aktif sanat yaşamına katkıda bulunmayı amaçlayan topluluk geniş bir oda müziği repertuarına sahip.

P. Taffanel: Beşli
F. Farkas: Regi magyar tancok (Eski Macar dansları)
İlhan Baran: Demet Süiti
A. Souris: Rengaines         

70’ sürer.





31 Mart 2011, 19:30
“Trio Con Brio”


Evrim Güvenli klarnet
Beste Tıknaz viyola
Melina Seçikyan piyano


Trio Con Brio, ülkemizde akademisyenlerin bir araya gelerek oda müziği yapma zevkini dinleyicilerle paylaşmak için oluşturdukları toplulukların hoş bir örneği. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda doktora öğrencisi ve İ.Ü. Devlet Senfoni Orkestrası üyesi olan Evrim Güvenli, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservaturı Arş. Gör. Beste Tıknaz ve MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Arş. Gör. Birce Arslan Asman’dan oluşan topluluk akademik kariyerlerinin yanı sıra birlikte konserler de veriyor. Brahms’ın eşsiz güzellikteki sonatıyla başlayacak olan konser çağdaş besteci John Jacobson’la son buluyor.

J. Brahms: Viyola ve Piyano için Sonat, No. 1, Mi minör, Op. 120
F. Poulenc: Klarnet ve Piyano için Sonat
U.C. Erkin: Piyano için Duyuşlar
J. Jacobson: Klarnet, Viyola ve Piyano için Üç Parça, Op. 45

Ara dahil 80’ sürer.

Yorumlar