İş Sanat - Mart 2011


10 Mart 2011 20:00

Virtuoso!

YO-YO MA çello
KATHRYN STOTT piyano
Toute Sweet

E. Morricone
 “Gabriel’s Oboe”, The Mission
G. Gershwin  Prelüd No. 2
C. C. Mariano Cristal 

J. Brahms Çello ve Piyano için Sonat, No. 1, Op. 38, Mi minör 
G. Fitkin L (50. doğumgünü için Yo-Yo Ma onuruna Kathryn Stott tarafından ısmarlanmıştır.)
S. Rachmaninov Çello ve Piyano için Sonat, Op. 19, Sol  minör


Olağanüstü kariyerine 15’i Grammy ödüllü 75’den fazla albüm sığdırmakla beraber  rafine enstrüman tekniği ve farklı projeleri hayata geçiren çok yönlülüğüyle dünyanın en çok tanınan müzisyenlerinden biri olan Yo-Yo Ma sürpriz bir konserle yeniden İş Sanat’ta. Çello repertuarının hem bilindik hem de yeni eserlerini seslendirirken aynı zamanda Batının klasik geleneğinin ötesine geçerek farklı kültürlerin ve müzikal formların keşfine çıkan Yo-Yo Ma, insanın hayal gücünü harekete geçiren her türlü yolu bulma gayretinde eşsiz bir sanatçı. Kariyerini hem dünya çapındaki orkestralarla solist olarak yer alarak hem resitaller vererek hem de oda müzisyeni olarak çalışmalara imza atarak müthiş bir dengede sürdüren Ma, bir iletişim aracı olarak gördüğü müziği bugüne kadar Emanuel Ax, Daniel Barenboim, Christoph Eschenbach, Kayhan Kalhor, Ton Koopman, Bobby McFerrin, Edgar Meyer, Mark Morris, Riccardo Muti, Mark O’Connor gibi birçok seçkin müzisyenin de aralarında bulunduğu sayısız projeyle tüm dünyadaki dinleyicileriyle buluşturdu. Hiç durmadan yeni iletişim yolları kurma arayışındaki Yo-Yo Ma’nın bu muhteşem resitalde sahneyi paylaşacağı diğer isim sanatçının sık sık oda müziği çalışmaları gerçekleştirdiği, İngiltere’nin en özgün piyanistlerinden Kathryn Stott. Dünyanın en önemli müzik merkezlerinde konser ve resitaller veren, Yo-Yo Ma ile Grammy ödüllü “Soul of the Tango” ve “Obrigado Brazil” projelerinde birlikte olan Stott, şiirsel müzisyenliği ve sıra dışı repertuarı ile yalnız İngiltere’nin değil, dünyanın en aranan piyanistlerinden biri. Stott ve sınır tanımayan dahi çellist Ma’nın İstanbullu müzikseverlerle gerçekleşecek İş Sanat’taki bu üçüncü randevusunu sakın kaçırmayın…




19 Mart 2011 20:00


Virtuoso!

VADIM REPIN keman
NIKOLAI LUGANSKY piyano

E. Grieg
Keman Sonatı No. 2, Op. 13, Sol Majör
E. Elgar
Keman Sonatı, Op.82, Mi minör 
C. Franck
Keman ve Piyano için Sonat, FWV 8, La Majör 


İş Sanat’ta bir virtüözler geçidi daha! Coşku dolu tutkusuyla birleşen kusursuz tekniği, şiirselliği ve duyarlılığı onu tanımlamak için yeterli. Ana dili müzik olan Rus kemancı Vadim Repin enstrümanının zengin ses paletiyle hayret uyandıran resmetme becerisi ve baş döndüren tekniğiyle tüm dünyada seyircileri büyüleyen bir isim. Bu yıl Deutsche Grammophon’un çıkaracağı oda müziği eserlerinden oluşan kayıtta beraber çaldığı, 1994 Tchaikovsky yarışması birincisi ve Diaposon d’Or ve Echo Klassik ödüllü piyanist Nikolai Lugansky Repin’e bu konserde de eşlik ediyor. Sanatçı doğuştan gelen müzikaliteye ve muazzam teknik akıcılığa sahip bir piyanist olarak ön plana çıkıyor. Lugansky ve Repin ikilisi size unutulmaz bir konser yaşatacak. 



 25 Mart 2011 20:00

 Camerata Salzburg & Thomas Quasthoff

ANDREA MARCON şef
THOMAS QUASTHOFF bariton

W. A. Mozart
Senfoni No. 34, KV 388, Do Majör
“Cosi dunque tradischi”, KV 432
“Per questa bella mano”, KV 612
Senfoni No. 35, KV 385, Re Majör
“Mentre ti lascio, o figlia”, KV 513
“Rivolgete a lui lo sguardo”, KV 584


Bir Mozart gecesine hazır mısınız? Ses aralığı Bach’ın barok kantatlarından solo caz emprovizelere kadar uzanan, kuşağının en çok dikkat çeken şancılarından Alman bas bariton Thomas Quasthoff Mozart’ın aryalarını seslendirmek için İstanbul’a ve İş Sanat’a ilk kez konuk oluyor. Klasik müzik severlerin İstanbul’da görmeyi arzu ettikleri sanatçıların başında gelen Quasthoff, Berlin ve Viyana Filarmoni Orkestraları tarafından da sıklıkla konuk sanatçı olarak çağrılmakta. Konserde Quasthoff’a, “mükemmellik arayışında” sloganıyla tam anlamıyla uyumluluk gösteren Camerata Salzburg eşlik ediyor. Bestecinin iki de senfonisini seslendirecek olan topluluğun şefliğini barok ve klasik dönem eser yorumculuğunda günümüzün en önde gelen şeflerinden kabul edilen Andrea Marcon üstlenecek. 




 27 Mart 2011 15:00


Çocuklar için Notada Yazmayanlar

MEMET ALİ ALABORA anlatıcı
EMİR GAMSIZOĞLU piyano


İstanbul Trio
Emir Gamsızoğlu piyano
Deniz Toygür keman
Cem Çetinkaya viyolonsel

 ayrıca her gösteride sürpriz konuklar...

Klasik müzik deyince aklınıza ilk ne geliyor? Bizim aklımıza muhabbet geliyor, güzel zaman geçirmek geliyor, eğlence geliyor. Çünkü biz yıllardır klasik müzik sayesinde çok eğlendik. Bu eğlencemizi Türkiye'nin birçok yerindeki arkadaşlarımızla da paylaştık. Arkadaşlarımız bazen yaşıtlarımız, bazen büyüklerimiz, bazen de küçüklerimiz oldu. 

İş Sanat'ta üçüncü yılımızda, sizleri de klasik müzikle keyifli zaman geçirmeye davet ediyoruz. Birlikte müzik dinlemeye, sohbet etmeye, müzisyen arkadaşlarımızla tanışmaya çağırıyoruz. Bu yıl her gösteride sürpriz konuklarımız olacak. Üflemeli çalgılar, şarkıcılar, farklı enstrümanlarla tanışabileceksiniz.

Bildiğiniz melodileri duymak, bilmediklerinizden keyif almak, müzikli hikayeler dinlemek için piyanist Emir Gamsızoğlu ve oyuncu Memet Ali Alabora,İstanbul Trio ile birlikte sizleri bekliyor olacak. Çocuklar için "Notada Yazmayanlar" İş Sanat'ta.


Yorumlar