Burcu Göker & Eric Jenkins




Burcu Göker, Carnegie Hall Konserinin
Ardından Türkiye Turnesi İçin Geliyor

  • Akademik ve konser kariyerini Amerika’da sürdüren 1982 doğumlu Burcu Göker, Türkiye adına büyük başarılara imza atıyor
  • Göker, Florida State University’i temsilen Mayıs ayında dünyanın en prestijli konser salonu New York Carnegie Hall’de konser verecek
  • Sanatçı, 2011 Türkiye Turnesi kapsamında 6 ilde 11 konser verecek

İstanbul, Mart 2011
Florida State University’i temsilen New York’taki dünyanın en prestijli konser salonu Carnegie Hall’de 2 Mayıs’ta bir konser verecek olan Türk keman sanatçısı Burcu Göker, Amerikalı piyanist Eric Jenkins ile birlikte Mayıs ayında Türkiye’ye geliyor.
Dünyaca ünlü müzik eleştirmenlerinin de davetli olduğu Carnegie Hall konserinde, Göker ve Jenkins, çok farklı bir repertuarla seçkin müzikseverlerin karşısına çıkacak. Bu konserin hemen ardından Türkiye’ye gelecek olan ikili, 9 Mayıs’tan itibaren altı kenti kapsayan geniş bir turneyle Türkiye’deki klasik müzik tutkunları ile buluşacak.
Eleştirmenlerce “Kemanın Genç Divası” olarak anılan Göker, bir Türk sanatçısı olarak klasik müzik dünyasında üstün başarılar elde etmenin gururunu daha fazla yaşadığını ifade ediyor. Göker’e göre sanatındaki başarının sırrı; disiplinli çalışma, titiz araştırma olduğu kadar, doğup büyüdüğü ve her yıl ziyaret ederek duygularını beslediği Türkiye coğrafyası.
Sanatçının Kıbrıs Bella Pais Müzik Festivali ile İzmir, Antalya, Samsun ve Düzce’deki üniversite konserlerinin yanısıra satışa açılan İstanbul ve Antalya’da vereceği konserlerin biletleri Biletix’ten edinilebilir.

Burcu Göker & Eric Jenkins Konserleri  (Satışta)
21 Mayıs 2011            Halis Kurtça Kültür Merkezi / İstanbul
28 Mayıs 2011            Antalya Kültür Merkezi Aspendos Sahnesi / Antalya

ÜNİVERSİTE KONSERLERİ
12 Mayıs 2011            Dokuz Eylül Üniversitesi / İzmir
16 Mayıs 2011            Ege Üniversitesi / İzmir
17 Mayıs 2011            19 Mayıs Üniversitesi / Samsun
20 Mayıs 2011            Akdeniz Üniversitesi / Antalya
24 Mayıs 2011            İzmir Ekonomi Üniversitesi / İzmir
30 Mayıs 2011            Düzce Üniversitesi / Kocaeli
ÖZEL KONSERLER
25 Mayıs 2011            Adnan Saygun Kültür Merkezi / İzmir
05 Haziran 2011 Bella Pais Müzik Festivali, Girne / Kıbrıs





Burcu Göker hakkında
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı tam zamanlı lise keman bölümünü 14 yaşında sınıf atlayarak takdir derecesi ile bitiren Göker, 1996 yılında Eczacıbaşı bursu ile gittiği Paris’te Paul Dukas Konservatuarı’nda Sylvie Gazeau'nun ‘Superior’ sınıfına kabul edildi.
1999 yılında Paris birincisi olarak “Premiere Prix avec Felicitations” ile konservatuarı bitirdi. Fransa'da bulunduğu sürede 1997-1998 U.F.A.M, 1997 Concours de Nerini, 1998 Etienne Vatelot yarışmalarında ‘superieur’ seviyelerinde birincilik ödülleri aldı.
2003 yılında USA Lawrence University’den aldığı tam burs ile  Stephan Tran-Ngoc ile keman, Matthew Michelic ile viyola ve Johanne Metcalf ile kompozisyon eğitimine başladı. Haziran 2007'de Lawrence University’den “Magna cum Laude” derecesi ile mezun oldu. 2004 yılında girmiş olduğu Uluslararası Concord Konçerto yarışmasında birinci oldu ve Uluslararası Concord Orkestrası’nın solisti olarak Khachaturian Keman Konçertosu’nu yorumladı. 2005 ve 2006 yıllarında keman dalında “Elisabeth Miller” ödülünü aldı.
Eylül 2007’de Kanada Calgary Üniversitesi’nin araştırma bursu ile üniversitede araştırma görevlisi olarak Edmond Agopian’la keman dalında lisansüstü seviyesinde solistlik eğitimine devam etti. Nisan 2009'da University of Calgary’den master derecesini birincilikle tamamladı.
2007 ve 2008 yıllarında, University of Calgary tarafından K&M Winter Graduate Music Scholarship ödülüne ve üniversite genelinde bölümler arası yapılan Dean’s Master’s Scholarship yarışmasını kazanarak bu ödülü alma hakkına sahip olan tek yabancı oldu.
Aralık 2007’de Calgary Filarmoni Orkestrası’nın düzenlemiş olduğu Konçerto Yarışması’nı kazanıp, Mart 2009’da Calgary Filarmoni Orkestrası ile Tchaikovsky Keman Konçertosu’nu solist olarak çaldı.
Ağustos 2009’dan itibaren Florida State University’de oda müziği ve keman dallarında ders vermekte olup, aynı üniversitede doktora eğitimini sürdürmektedir. Üniversitenin yaylı çalgılar dörtlüsü olan "Eppes String Quartet"de ve Tallahassee Senfoni Orkestrası'nda 1. kemancı olarak konserler vermektedir.
Burcu Göker, Ağustos 2008’de, Fransa-Provence Barbara Krakauer Müzik Akademisi ve Festivali’ne katılıp, La Provence ve La Tribune gazetelerinde Fransız müzik eleştirmenlerinin dikkatini çekerek, büyük takdir ve beğeni almıştır.



Eric Jenkins hakkında
Klasik müzik eğitimini Prof.Myung-Hee Chung ve Prof.Stephen Cushman gibi ünlü öğretmenlerle sürdüren Jenkins, 1999-2001 Reifsteck Festival, 2001-2002 Columbia County Music Festival ve 2002 ABC Connections Music Festival’de resitaller verdi. 2000, 2001 ve 2002 yıllarında University of Wisconsin Whitewater Piano Institute’da ve 2002 yılında University of Milwaukee Summer Music Institute’da Prof.Judith Jaimes’in öğrencisi olarak katıldığı ‘master class’ çalışmaları sırasında konserler verdi. 2003 yılında Portage Music Boosters, Portage Area Community Theater ve Earl W. Galle Music Prize ödüllerini kazandı.
Eric Jenkins, klasik müzik eğitiminin yanı sıra almış olduğu caz eğitimiyle, 1999 University of Wisconsin Greenbay Jazz Festival ve 2001 Shell Lake Wisconsin Jazz Festival’de çeşitli konserler verdi. 2001 yılında Madison Jazz Topluluğu’nun düzenlemiş olduğu yarışmada burs ve başarı ödülü aldı.
2003 yılında solistlik eğitimine Wisconsin Lawrence University’de Prof.Michael Kim ile devam eden Jenkins, 2005 yılında oda müziği dalında “Theodore L. Rehl Ödülü”, 2006 ve 2007 yıllarında iki yıl üst üste piyano dalında gösterdiği üstün başarıdan dolayı “Majory Irwin” Ödülleri aldı. Lawrence University’de bulunduğu süre içerisinde Claud Frank ile çalışma imkânı bulan Jenkins, Haziran 2007’de aynı üniversiteden “Magna cum Laude” derecesi ile mezun oldu.
Eylül 2007-Nisan 2009 arası Kanada’da, University of Calgary’de piyano dalında ve müzikoloji dalında araştırma görevlisi olarak çalıştı ve asistan olarak ders verdi. Bu sürede piyano dalında solistlik eğitimine lisansüstü seviyesinde Marilyn Engle ile devam etti. Aralık 2007’de Calgary Filarmoni’nin düzenlemiş olduğu konçerto yarışmasını kazanmış olup, Calgary Filarmoni ile Britten piyano konçertosunu çalarak, CD olarak doldurmuştur. Florida State University’den almış olduğu teklif üzerine Ağustos 2009’dan beri bu üniversitede piyano dalında asistan olarak “Opera Accompanying” pozisyonunda piyanist ve koordinatör olarak görev almanın yanısıra tezine devam ediyor.
Burcu Göker & Eric Jenkins ikilisi 2003 yılından buyana U.S.A., Kanada, Fransa ve Türkiye’de resitaller vermekte ve büyük beğeni almaktadırlar.

Ayrıntılı Bilgi İçin:
Grande PR          Gökay Genç – Etkinlik Koordinatörü
                           tel: +90 537 362 96 16   e-mail: gokaygenc@gmail.com

Biletler www.biletix.com ’da


Yorumlar