"Meral Güneyman ile Piyanoda Doğaçlama ve Yaratıcılık Atölyesi ve Masterclass" 21 - 24 Temmuz 2011

“Bu yaz İstanbul dışında neler oluyor?"
21 – 24 Temmuz 2011
Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi


"Meral Güneyman ile Piyanoda Doğaçlama ve Yaratıcılık Atölyesi ve Masterclass"





Genel Bilgiler:
Bu yıl ilk kez düzenlenen Meral Güneyman ile Piyanoda Yaratıcılık ve Doğaçlama Atölyesi ve Masterclass, Piyano tekniğinde belli bir noktaya ulaşmış ve doğaçlama yapmaya, içindeki yaratıcılığı dışa vurmaya meraklı ve istekli genç müzisyenlere kapılarını açıyor. Meral Güneyman ile içinizdeki yaratıcılığı dışa vuracağınız, doğaçlama teknikleriyle ilgili yararlı ipuçlarını öğreneceğiniz ve bol bol uygulama yapma fırsatını bulacağınız bu atölyeye gelirken, müzikal bilgilerinizin yanısıra, yaratıcı ruhunuzu da yanınızda getirin! Doğaçlama çalışmalarının yanı sıra, çalmakta olduğunuz repertuar parçaları üzerinde de çalışma yapılacaktır.


Meral Güneyman 

Piyanist Meral Güneyman, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki orkestra eşliğindeki ilk konserini, Buffalo Filarmoni Orkestrası tarafından düzenlenen Young Artist’s’ Competition’ın (Genç Sanatçılar Yarışması) birincisi olarak Michael Tilson Thomas’ın yönetiminde verdi. Ardından Tilson Thomas’dan, Pittsburg Senfoni Orkestrası’yla Schumann konçerto çalması için davet aldı. Carnegie Hall’daki ilk konserini, East & West Artists’ International Competition’ın (Doğu & Batı Sanatçılar Uluslararası Yarışması) birincisi olarak verdi. Saygın yarışmalardan biri olan ve Maryland Üniversitesi’nde yapılan William Kapell International Competition’ı (William Kapell Uluslarası Yarışması) kazanmasının ardından Leon Fleischer ve Baltimore Senfoni Orkestrası’yla çaldı. Juilliard School’da yapılan Chopin Concerto Competition’ı (Chopin Konçerto Yarışması) kazanarak ve onu bir kez daha Carnegie Hall sahnesine çıkaran Naumburg Competition’da (Naumburg Yarışması) finale kalarak onurlandırıldı.
Meral Güneyman, Türkiye doğumlu bir Amerikan vatandaşıdır ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı tarafından verilen ‘Devlet Sanatçısı’ ünvanını taşımaktadır.
Meksiko’da düzenlenen Cervantes ve Monterrey festivallerine, Uluslararası İstanbul Festivali’ne, Washington’da National Gallery’de yapılan The American Music Festival’e, Frederick Chopin Festival’e ve Slovenya’da yapılanLjubliana Festival’e (Sırp Kraliyet Ailesi için özel bir konser de vererek) katıldı; Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestası ve Sarajevo Filarmoni Orkestrası ile çaldı, ABD’nin büyük şehirlerinde ve Almanya, Kanada, Fransa, Avusturya, Sırbistan, Hırvatistan, Bosna, Belçika, İtalya, İngiltere ve Japonya’da konserler verdi. Akademisyen ve pedagog olarak Harvard Üniversitesi’nde, M.I.T.’de, Purchase ve Georgetown Üniversitesi’nde, New York Üniversitesi’nde, Boğaziçi Üniversitesi’nde ve pek çok diğer üniversitede atölye çalışmaları yaptı ve konserler verdi. Laura Conover Pedagogy Award’ı (Laura Conorey Pedagoji Ödülü) iki kez kazandı.

Detaylı bilgi için www.meralguneyman.com

Masterclass ile ilgili daha fazla bilgi için


Yorumlar