AİMA 2011- 10. Vehbi Koç Ödülü ve Biken Özsunay Vakfı Afiş Özel Ödülü

“Bu yaz İstanbul dışında neler oluyor?”

2010-2011 sezonunu 2 ödül haberiyle noktalıyoruz. Yeni sezonda da duyurulmasını istediğiniz etkinlikler için iletişime geçin.
Yeni haberlerle görüşmek üzere!


Prof. Filiz Ali ve AIMA, Kültür Sanat Alanına Kattıkları Değer ile 10. Vehbi Koç Ödülüne Layık Görüldü

Türkiye’nin ilk büyük özel vakfı olan ve 42 yıllık mazisi bulunan Vehbi Koç Vakfı, insanların yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda bulunan kişi ve kurumları teşvik etmek amacıyla her yıl eğitim, sağlık, kültür ve sanat alanlarından birinde verdiği ‘Vehbi Koç Ödülü’nü bu yıl ilk defa hem kişi hem de kuruma birlikte verdi. Ödüle, Türkiye’nin en etkin ve etkili müzik yazarı, müzikolog ve müzik eleştirmeni olarak değerlendirilen Prof. Filiz Ali ile genç müzisyenlere ufuk açmakla kalmayıp başarılı bir dönüşüm projesi olarak da yurt içinde ve dışında kendini kanıtlayan, Prof. Filiz Ali’nin kurduğu ‘Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’ (AIMA) layık görüldü. 15. ölüm yıldönümünde Vehbi Koç Vakfı’nın kurucusu Vehbi Koç’un da anıldığı ödül töreninde konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, hızla değişen dünyamızda, toplumsal kalkınma konusunun sivil toplumun, özel sektörün ve hükümetlerin başlıca önceliği haline geldiğini, şirketlerin sivil toplum kuruluşları ile birlikte toplumsal gelişimi hızlandırmaya ve tekrarlanabilen modeller üretmeye çalıştıklarını söyledi. Vehbi Koç’un “Ülkem varsa ben de varım” temel felsefesinin tam da bugünkü anlamda modern kalkınma kavramlarına denk düştüğünü belirten Koç, Vehbi Koç Ödül gecesi vesilesiyle Türkiye için değer yaratanlara, “Sizin farkındayız, çalışmalarınızın değerini anlıyoruz ve devam etmeniz için bir destek de biz vermek istiyoruz” diye seslendi.


Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu, Doğan Hızlan’ın başkanlığını yaptığı ‘Seçici Kurul’un önerdiği 3 aday arasından, ‘10. Vehbi Koç Ödülü’ne müzik alanındaki çalışmaları ve başarıları nedeniyle Prof. Dr. Filiz Ali ve kurucusu olduğu AIMA’yı layık gördü. Prof. Filiz Ali’ye ödülü Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel tarafından takdim edildi. Prof. Filiz Ali, Vehbi Koç Ödülü ile birlikte Türkiye’de verilen en büyük para ödülü olan 100 bin doları da almaya hak kazandı.

Prof. Filiz Ali kurucusu olduğu AIMA ile sadece genç müzisyenlere ufuk açmakla kalmadı. AIMA başarılı bir dönüşüm projesi olarak da yurtiçinde ve dışında kendini kanıtladı; aynı zamanda Ayvalık'ı daha yaşanır bir kent haline getirerek marka değerini yükseltti. Başlattığı yeni bir önderlik hareketiyle, bu yıl içinde Ayvalık’ta bir Kültür ve Sanat Vakfı kurulması için çalışan Prof. Filiz Ali, başta müzik olmak üzere; plastik sanatlar, mimari, edebiyat gibi geniş bir yelpazede etkinlikler, konserler, atölyeler, festivaller düzenlemeyi ve Ayvalı’ın kültürel hayatını uluslararası platform taşımayı hedefliyor. Temmuz ayında kuruluşu gerçeklen “Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı”, Ayvalık ilçesinin ilk kültür vakfı olma özelliğini de taşıyor. 


Daha fazla bilgi için www.koc.com.tr 



Biken Özsunay Vakfı Afiş Özel Ödülü

Grafik Tasarımcı Ayşe Karamustafa, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA) için tasarladığı ve Grafikerler Meslek Kuruluşu’nun (GMK) “30. Grafik Ürünler Sergisi”nde yer alan afişle, “Bikem Özsunay Vakfı Afiş Özel Ödülü”ne layık görüldü. Karamustafa’ya ödül kazandıran afiş, klasik müziğe gönül vermiş genç müzisyenleri, dünya çapında ustalarla buluşturmayı amaçlayan AIMA’nın bu yılki programını içeriyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Bölümü mezunu Ayşe Karamustafa, 2000 yılında Sadık Karamustafa ile birlikte Karamustafa Tasarım’ı kurdu. Karamustafa Tasarım bünyesinde, ağırlığını Yapı Kredi Kültür Sanat projelerinin oluşturduğu, birçok önemli sergi için tasarımlar gerçekleştirdi.






Daha fazla bilgi için 
http://www.ayvalikmusic.com/

Yorumlar