Dünya Sahnelerinde Genç Yetenekler Konseri


GENÇLER ÇALIYOR, TÜRKİYE DİNLİYOR                                                                     

“DÜNYA SAHNELERİNDE GENÇ YETENEKLER KONSERİ“

Dokuz Genç Yetenek Onduline Avrasya sponsorluğunda Güher ve Süher Pekinel ile birlikte 11 Ekim (2011) de İstanbul CRR, 12 Ekim’de Ankara Bilkent’de ve 13 Ekim İzmir Sabancı Kültür Sarayında konser verecekler.

1948 Harika Çocuklar yasasının son on beş yıl içinde işlerliğini yitirmesi, bu yasanın sağladığı desteğe ihtiyaç duyan yetenekli çocukların yetiştirilmesini önemli ölçüde engelledi. Bu nedenle, G&S Pekinel ile proje sponsoru Onduline Avrasya ülkemizdeki yetenekleri keşfederek, onların gereksindikleri desteği sağlamak üzere harekete geçtiler. Bu bağlamda ilk hedef yoğun müzik eğitimi veren konservatuarlara odaklanarak, bu okulların piyano, keman, viyolonsel, flüt ve klarnet bölümü öğrencileri arasından en yeteneklilerini seçmek ve onlara destek sağlamaktı. İlk seçmeler, ilgili il orkestralarının grup şeflerinden oluşan bir jüri ile birlikte İzmir, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Antalya ve Mersin’de gerçekleştirildi.

Seçmelerde başarılı olan Genç Yetenekler 2010 yılında Avrupa ve ABD’nin tanınmış pedagog ve sanatçıları tarafından eğitim görmek üzere kabul edildiler. Kendileriyle yapılan anlaşmalar uyarınca, toplam 11 bursiyer ayrıca yıl sonunda yapılacak önemli uluslararası yarışma ve yaz kurslarına katılmak üzere hazırlanmak ve gerekli başvuruları yapmakla yükümlüydüler. Üstlerine düşeni fazlasıyla yerine getiren Genç Yetenekler, kısa zamanda çok başarılı oldular. Kimi katıldıkları yarışmalarda en yüksek ödülleri kazandılar, kimi de önemli orkestralarla birlikte solist olarak konser vermek üzere seçildiler.
Önümüzdeki yıl içinde de önemli uluslararası yarışma ve ustalık sınıflarına katılmaya ve konser vermeye devam edecekler.

Bu konser serisinde, 9 Genç Yetenek Güher ve Süher Pekinel ve Efdal Altun ile birlikte 11 ve 13 Ekim 2011 tarihlerinde sırasıyla İstanbul ve İzmir müzikseverleriyle buluşacaklar.


Yorumlar