Akbank Sanat - Kasım 2011 / Piyano Günleri

17 Kasım 2011,20.00
Piyano Günleri: DENIS KOZHUKHIN, piyano
Konser

İngiliz Oda Orkestrası'nın şefi Ralf Gothoni Kozukhin'i şöyle tanımlıyor:" Piyano alanında kendi kuşağının en büyük yeteneklerinden biri. Duyarlı müzikalitesi ve güçlü piyanistliğinin üst seviye bir virtüozlukla birleşmesi, performanslarını çok yaratıcı ve ilginç yapıyor".

1986'da Novgorod'da doğan Rus piyanist Denis Kozhukhin 2000-2007 yılları arasında Madrid'teki Reina Sofya Konservatuarı'nda En İyi Öğrenci seçilerek diplomasını bizzat İspanya Kraliçesi'nin elinden aldı.

2010'da Brüksel'de yapılan prestijli Kraliçe Elisabeth Yarışması'nı kazanan sanatçı,Leeds, Andorra, Paris Sviatoslav Richer in Memoriam gibi pek çok önemli uluslararası yarışmada ödüller kazandı. Lugano'daki Martha Argerich Festivali, 2003'TE Prix d'honneur Ödülü'nü kazandığı Verbier Festivali ve Santander'deki Paloma O'Shea Yaz Festivali'ne katıldı, Carnegie Hall, Auitorio Nacional Madrid, Accademia Nazionale di Milan, Palau de la Musica Valencia, Theatre du Chatelet, Auditorium du Louvre Paris gibi önemli mekanlarda çaldı, Avrupa ve A.B.D'de çok sayıda turneye çıktı.

2011 sezonunda, Jun Maerkl, Xian Zhang, Lan Shui, Ludovic Morlot ve Martyn Brabbins gibi şefler eşliğinde Prokofiev'in tüm piyano konçertolarını yorumladı.

2011 yılında ilk Japonya ve Brezilya turnelerine çıkan sanatçı, 2010 yılında Solti Vakfı'ndan bir ödül kazanmış ve bu vakfın desteğini almaştır.

Program: Johannes Brahms, Franz Liszt



18 kasım 2011,11.00
Masterclass: DENIS KOZHUKHIN

Kozhukhin, 2000-2007 yılları arasında Madrid'teki Reina Sofya Konservatuarı'nda Dimitri Bashkirov ve Claude Martinez-Menher'in öğrencisi oldu ve Elisso Virsaladze, Stephen Kovacevich, Bruno Canino, Leon Fleisher, Claude Franck, Menahem Presler gibi ünlü piyanistlerin masterclasslarına katıldı.

Mezuniyetini takiben Como Gölü kıyısındaki ünlü Piyano Akademisi'nden davet alan Kozhukhin, burada Dimitri Bashkirov, Fou Ts'ong, Stanislav Yudenitch, Peter Frankl, William G. Nabore, John Perry, Boris Berman, Charles Rosen ve Andreas Staier gibi ünlü piyanistlerle çalıştı.

2011 yılında ilk Japonya ve Brezilya turnelerine çıkan sanatçı, Klavier Festival Ruhr, Rheingau Festivallerine katılıp, Oslo Oda Orkestrası'nın ve Santander Uluslararası Müzik Festivali'nin açılış konserlerinde çalacaktır. Cervantes Trio ile de oda müziği konserleri veren Kozukhin, oda müziğine de büyük önem vermektedir. Ralph Gothoni, Bruno Canino, Eldar neblsin, Ferenc Rados ve Menahem Pressler'in masterclasslarına katılmış, Radovan Vlatkovic, Dora Schwarzberg, Alisa Weilerstein, Jacob Koranyi, Alissa Margulis gibi sanatçılarla çalmıştır.

Akbank sanat'ta gerçekleşecek olan masterclass izleyeciyede açık olacaktır.

Masterclass katılımcılarının aşağıdaki numaradan kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Bilgi için: 0 212 252 35 00 - 131

Etkinlik Ücretsizdir




19 Kasım 2011, 20.00
Piyano Günleri: ADRIENNE HAUSER, piyano
Konser



Macar piyanist Adrienne Hauser’in yeteneği küçük yaşta keşfedildi ve yedi yaşındayken Franz Liszt Müzik Akademesi’nin organize ettiği “Özel Yetenekli Çocuklar Sınıfı”na kabul edildi.

Macar Radyosu Piyano Yarışması’nda üçüncülük kazandığı yıl Polonyo Radyosu onunla ilgili belgesel çekti. İlk CD kaydını Zoltan Kocsis’le birlikte Bartok’un 4 el piyano için “Miraculous Mandarin” adlı eseri için yaptı (Quint-Harmonia Mundi). O günden bu yana, Macar Radyosu’yla kırktan fazla kayıt gerçekleştirdi. Polonya’da Chopin Festivali’nde, Budapeşte Bahar Festivali’nde, Interforum’da, Uluslararası Bartok Festivali’nde, Prag Rudolfinum’da, Kahire Manasterly Sarayı’nda, Sicilya’da Vittoria teatro Comunale’de, Provence’deki Liszt Festivali’nde, Festival Musiques en Mer’de, Graz Operanhaus’ta, Sırbistan Nimus Festivali’nde, Milano Sala Verdi’de, Stuttgart’ta, Stockholm’de, Paris’te, Romanya’da, Brüksel’de, Roma’a, Hindistan’da, İngiltere’de, İsviçre’de konserler verdi ve büyük övgü aldı.
Hauser, Macaristan’ın önde gelen orkestralarından sıkça davetler almakta ve Tamas Vasary, Zoltan Kocsis, Peter Eötvös gibi şeflerin yönetiminde çalmaktadır. Oda müziğine de önem veren sanatçı, Miklos Perenyi, Zoltan Kocsis, Cyprien Katsaris gibi sanatçılara eşlik etmektedir.

Program: Franz Liszt (Liszt’in doğumunun 200. Yılı anısına)



22 Kasım 2011, 20.00
Piyano Günleri: JAVIER PERIANES
Konser



Javier Perianes, Eylül 2011’de Harmonia Mundi etiketiyle piyasaya sürülen Manuel de Falla; Noches en los jardines de Espana başlıklı albümüyle daha şimdiden Classica Magazine dergisinin Ekim ayı için prestijli ödülü olan Choc de Classica Ödülünü almaya hak kazandı.
“Bazı konserler unutulmazdır. İşte Javier PErianes’in dahiyane ve kusursuz sanatının dinleyicilerin hafızasına kazındığı performanslarının hepsi de bu kapsamdadır.”
El Mundo
“Javier Perianes bir yıldızda olması gereken her türlü meziyete sahip. Sahne aldığı her yerde beklentilerin ötesine geçiyor.”
Scherzo Magazine

1978 doğumlu İspanyol piyanist Javier Perianes, İspanya’nın en heyecan verici genç sanatçısı olarak gösterilmektedir. Başta New York’ta Carnegie Hall, Amsterdam’da Concertgebouw, Londra’da Wigmore Hall, Moskova’da Çaykovski Konservatuarı ve Şangay Konservatuarında olmak üzere sayısız konserlerin yanı sıra birçok festivalde de yer almıştır.
Sayısız ödüle sahip piyanistin aldığı ödül ve yarışmalar arasında, 42. Uluslararası Premio Jaen de Piyano Yarışması’ndaki Birincilik Ödülü ve Altın Madalya; 8. Uluslararası Fundaci Jacinto e Inocencio Guerrero Piyano Yarışması’ndaki Birincilik Ödülü ve Lizbon’daki 14. Uluslararası Vianna da Motta Yarışması’nda elde ettiği ödül sayılabilir.

Program: Ludwig Van Beethoven, Manuel de Falla




24 Kasım 2011, 20.00
Piyano Günleri: NIKOLAI DEMIDENKO
Konser



“Demidenko son derece çarpıcı ancak bir o kadar da kontrollü, dengeli bir Çaykovski No.1’in ve genç Scriabin’in Chopinvari konçertosunun mevcut olan en iyi yorumunu sunuyor…”
BBC Music Magazine, Ocak 2008


Nikolai Demidenko'nun tutkulu piyanistliği dünya çapında aranan bir piyanist olmasını sağlamaktadır. Sanatçı Prokofief, Rahmaninof ve Çaykovski gibi önemli bestecilerin başyapıtlarından oluşan Rus Konçerto repertuarı üzerine verdiği eşsiz performanslar başta olmak üzere dünyanın önemli kültür merkezlerinde saygın orkestra ve şeflerle repertuarının ne derece zengin ve benzersiz olduğunu kanıtlamıştır. Düzenli olarak birlikte çalıştığı Yuri Temirnakov ve St. Petersburg Filarmoni'yle parlak ve sağlam bir ilişkiye sahip olan Demidenko, Londra'ya yerleşmiş olan pek çok Rus sanatçıyla da birlikte konserler vermekte ve kayıtlar gerçekleştirmektedir. Bunlar arasında; Leonid Gorkohov'la piyano & çello düeti, Hermitage Yaylıçalgılar Üçlüsü'yle piyanolu dörtlü ve piyanist Dmitri Alexeev ile piyano düeti Demidenko'nun bir solist piyanistinden çok daha ileri bir sanatçı olduğunun en iyi göstergesidir.

Solo albümleri dışında Chopin, Medtner (Gramophone Ödülü aldığı),ve diğer albümleri Demidenko'nun üretken ve değerli müzisyen olduğunu göstermektedir. Daha sonra 2008 yılında yeni bir Chopin albümü yayınlanmıştır. Bu albümle Nikolai Demidenko, müzik dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan MIDEM 2010 Chopin Özel Ödülüne layık görülmüştür.

Program: Franz Liszt, Frederic Chopin ve Modest P. Mussorgsky



25 Kasım 2011, 11.00-13.00
Masterclass: NIKOLAI DEMIDENKO, piyano
Masterclass

Günümüzün en büyük piyano şairlerinden Nikolai Demidenko genç piyanistlerle buluşuyor.
Bach'tan Clementi'ye, Mendelssohn'dan Mozart'a, Mussorgsky'den Scarlatti'ye Medtner'den Chopin'e kadar uzanan geniş bir repertuara sahip bu olağanüstü müzisyen, katılımcıların seçtiği parçalar üzerine çalışmanın yanı sıra klasik, romantik ve günümüz repertuarından eserler üzerine bilgiler, teknik değerlendirmeler ve sahne duruşundan konser-albüm repertuarı oluşturmaya kadar pek çok bilgiyi genç yeteneklerle paylaşacak.

Piyanist Nikolai Demidenko'nun vereceği Masterclass'a katılım için katılımcıların önceden başvuruda bulunup, çalışmak istedikleri parçalar ve teknik seviyeleri hakkında bilgi vermeleri gerekmektedir. Çalışmalar, izleyecilere açık olacaktır.

Etkinlik ücretsizdir.

Bilgi için: Tel: 0212 252 35 00- 131



29 Kasım 2011, 20.00
Piyano Günleri: AYDIN ESEN, piyano 
Konser



Müziğe babasının öğrencisi olarak 2 yaşında başlayan Aydın Esen, 10 yaşına gelmeden modern müzikle ilgilenmeye başladı. Esen, 1983’te Boston’a, dünyaca ünlü Berklee School of Music’e kabul edildi ve 4 senelik bu okulu bir senede bitirdi.
Ardından New England Konservatuarı'ndan Master derecesini aldı. 1987'de New York'a yerleşen sanatçı, Eddie Gomez ve Marcello Pellitteri ile yaptığı "Trio" başlıklı kaydı büyük yankı uyandırdı.

Bestecilik, tuşlu çalgılar ve elektronik müzik dallarında pek çok ödül kazanan Esen'in kazandığı en önemli ödüllerden birisi 1989 yılında Uluslararası Paris Piyano Yarışması'nda kazandığı birincilik ödülüdür. 1989'da Randy K., Francis Bourrec, Peter Herbert ve Can Kozlu'yla kaydettiği "So Many Lifetimes" albümü tüm dünyada büyük yankılar uyandırdı ve "Yılın Albümü" seçildi.

2000-2010 arasında yeni bir döneme giren Esen, 1980'li, 90'lı yıllarda yaptığı yoğun dünya turnelerinde bestelediği ve kaydettiği bestelerini yeniden gözden geçirdi. Bu eserlerin arasında bazılarının tamamlanması yirmi yılı alan büyük çaplı elektronik müzikler vardı. Sanatçı aynı dönemde New York'a giderek Dave Liebman, Steve Smith ve Antony Jackson'la beraber "Flaspoint" albümünü kaydetti ve eleştirmenlerden büyük övgü aldı.

Her zamanki gibi, Aydın Esen'in modern müziğin yeni kuşağına bağlılığı sonsuz ve emsalsizdir ve yolculuğu devam etmektedir.



30 Kasım 2011, 12.00 / 17.00
Masterclass & Workshop: AYDIN ESEN, piyano

Müziğe babasının öğrencisi olarak 2 yaşında başlayan Aydın Esen, 10 yaşına gelmeden modern müzikle ilgilenmeye başladı. Esen, 1983’te Boston’a, dünyaca ünlü Berklee School of Music’e kabul edildi ve 4 senelik bu okulu bir senede bitirdi.

Masterclass
30 Kasım 2011, Çarşamba  Saat 12.00
Birçok ülkede masterclass çalışmaları yapan Aydın Esen, Akbank Sanat’ta gerçekleştireceği masterclass çalışmasında solistlik ve yorumculuk alanındaki tecrübelerini genç piyanistlerle paylaşacak.

Workshop
30 Kasım 2011, Çarşamba Saat 17.00
Aydın Esen masterclass çalışması sonrasında, müziğinin çeşitli bileşenleri üzerine konuşacağı ve eserlerinden örnekler sergileyeceği bir workshop çalışması gerçekleştirecektir.
Etkinlik ücretsizdir.

Yorumlar