Borusan Müzik Evi - Kasım 2011

3 Kasım 2011, 20.00

Artis Trio with Efdal Altun&Olgu Kızılay


Artis Trio: Yannos Margaziotis, keman; Renato Ripo, viyolonsel; Annie Totsiou, piyano
Efdal Altun, viyola
Olgu Kızılay, keman

Henüz bir yıllık bir öyküsü olmasına rağmen sahnedeki paylaşımı ve müzikaltesi olağanüstü bir ortaklık. Bu yıl hem İstanbul’da hem Atina’da yeniden bir araya geliyorlar. Klasikten çağdaş döneme uzanan geniş repertuarı ve festival başarıları ile tanınan Yunan oda müziği topluluğu Artis Trio ile başarılarına her geçen gün yenilerini ekleyen Borusan Quartet’in üyeleri Efdal Altun ve Olgu Kızılay’ın birlikteliği Avrupa’nın en parlak müzikal işbirliklerinden biri olmaya aday.

R. SCHUMANN Piyano Beşlisi, Si bemol Majör, Op. 44
J. BRAHMS Piyano Dörtlüsü, Sol minör, Op. 25

Ara dahil 60’ sürer.




18 Kasım 2011,20.00
Adapter&Hezarfen



ENSEMBLE ADAPTER:
KRISTJANA HELGADÓTTIR flüt ∫ GUNNHILDUR EINARSDÓTTIR arp  
MATTHIAS ENGLER vurmalı çalgılar
HEZARFEN ENSEMBLE: 
ÖZCAN ULUCAN keman ∫ ERMAN İMAYHAN viyolonsel ∫ MÜGE HENDEKLİ piyano

Günümüzün en iyi çağdaş topluluklarından ikisi, Berlinli Adapter Ensemble ve İstanbullu Hezarfen Ensemble’ın solistleri “Borusan New Series”in ilk konserinde bir araya gelecek. Deneysellikleriyle sınırları zorlayan ve sürekli keşif peşinde olan bu iki topluluk çağdaş müzikteki en son gelişmeleri sürekli takip ediyor, çalışmalarıyla sürekli gelişime açık, özgün ve etkili bir tarz oluşturuyor.




24 Kasım 2011,20.00
La Venexiana “Serenata Napolitana”



La Venexiana
Claudio Cavina şef
Josè Maria Lo Monaco, mezzosoprano 

Müzikseverler onları “en olağanüstü madrigal topluluğu” olarak tanıyor. La Venexiana, İtalyan madrigallerinin elimize ulaşan ilk kaynaklarından Rönesans’a ve barok döneme uzanan serüvenini doldurdukları kayıtlar ve konserleri ile tertemiz bir üslupla günümüze taşıyor. Konserlerini anlatan sözcükler arasında “romantik” de var “gelecekçi” de. Müzik yazarları kimi zaman bunu “imkânsızı başarmak” olarak da anlatıyor. Bir dönemin müziğini yüzyıllar boyu yaşatabilmenin sırrı da bu olsa gerek... La Venexiana, Borusan Müzik Evi’nde Scarlatti, Porpora, Mancini, Jommelli, Pergolesi, Vinci, Leo gibi İtalyan bestecilerin yapıtlarından oluşan bir programla sizi üç yüz yıl öncesinin Avrupa’sında bir yolculuğa çıkaracak.

Ara dahil 90’ sürer.


Daha fazla bilgi için http://www.borusanmuzikevi.com/


Yorumlar