Cemal Reşit Rey Konser Salonu - Aralık 2011


2 Aralık 2011, 20.00
Xavier Phillips
1971 yılında Paris’te doğan Xavier Phillips; çelloyla 6 yaşında tanıştı. 15 yaşındayken Paris Konservatuarına kabul edilen sanatçı, Philippe Muller ile çalışma fırsatı buldu ve 1989’da konservatuarı birincilikle bitirdi. Henüz genç yaştayken uluslararası birçok ödül kazanan Xavier Phillips, bu yarışmalardan birinde Mrtislav Rostropovitch ile tanıştı. Bu tanışma, sanatçının ustalık mertebesine ulaşması yolunda kariyerinde bir dönüm noktası oldu. Xavier Phillips, Avrupa’da ve Amerika’da en prestijli salonlarda en iyi orkestralarla birlikte konserler verdi. Xavier Phillips, dünyanın dört bir yanında farklı orkestralarla ve solo olarak konserler vermeye devam etmektedir.


Igor Tchetuev
1980 yılında Ukrayna’da doğdu. Henüz 14 yaşındayken ünlü şef Vladimir Krainev adına düzenlenen “Uluslararası Vladimir Krainev Genç Piyanistler Yarişması” nda birinci oldu. Yedi albümü ulunan Igor Tchetuev, Ukrayna’nın son yıllarda müzik dünyasına hediye ettiği en önemli yeteneklerden biri olarak, farklı kıtalarda, farklı isimlerle, orkestralarla ve solo olarak konserler vermeye devam ediyor.

Program
Britten Cello sonata in C op.65
Schnittke Cello sonata n°1
Ara
Rachmaninov Cello Sonata in G minor, Op. 19




7 Aralık 2011, 20.00

Pagagnini by Ara Malikian

Ylana ve Ara Malikian, birlikte hazırladıkları müzikal ve komedinin birlikte sunulduğu bu gösteri için Paganini teması üzerinde duruyorlar. Gösteri, Mozart, Pachalbel, Chopin, Boccherini, Falla, Sarasate ve Paganini’nin yanı sıra rock ve folk öğelerinden de izler taşıyor. Sanatçılar, eserleri çalmalarının yanı sıra, keman ve çello ile birlikte hazırladıkları sahne performanslarıyla seyircinin de katılımını sağlıyorlar. Paganini’nin dahi zekâsı gösterinin ana referans noktasını oluşturuyor. Bu proje, onun karmaşık besteleri, atak kişiliği, inanılmaz yeteneğiyle Paganini’ye bir saygıyı ifade ediyor. Klasik müziğin çağdaş sunumunun gerçekleştirileceği bu gösteri, 7 Aralık Çarşamba akşamı CRR seyircisine keyifli bir akşam yaşatacak!





9 Aralık 2011, 20.00

Nobuyuki Tsujii

Dünyanın sayılı orkestraları ve salonları tarafından ilgiyle takip edilen Nobuyuki Tsujii, Japonya’da pek çok sanatçıdan daha çok tanınıyor. Yalnızca 2009-2010 sezonunda, Asya kıtası dâhil olmak üzere 50’nin üzerinde performans sahneleyen Tsujii, 2010 yazında, Ravinia Festivali’nde ilk defa sahne aldı. 2010-2011 sezonunda ise sanatçı; Mondavi Center, UCLA Performans Sanatları Merkezi’nde Takacs Quartet ve Yutaka Sado gözetimindeki BBC Filarmoni ile birlikte performans sergiledi. Doğuştan görme engelli olan Nobuyuki Tsujii, müziğin sınırları olmadığını gösteriyor. İlk ödülünü 7 yaşındayken Japonya’da düzenlenen Görme Engelliler Müzik Yarışması’nda kazanan Tsujii, 12 yaşındayken Tokyo Suntory Salonu’nda resitaller vermeye başladı. Japonya’nın önde gelen orkestraları ve aynı zamanda dünyanın önde gelen orkestraları ile birlikte Asya, Avrupa, Amerika ve Orta Doğu’da konserler veren sanatçı, 2005 yılında 16 yaşındayken Polonya’da düzenlenen 15. Uluslararası Frederic Chopin Piyano Yarışması’nda “Critic’s Award” ödülünü kazandı. 2009 yılında Texas’ta düzenlenen 13. Van Clibrun Uluslararası Piyano Yarışması’nda altın madalya kazanan Nobuyuki Tsujii, halen Ueno Gakuen Üniversitesi’nde Masahiro Kawakami, Yukio Yokoyama ve Kyoko Tabe ile çalışmalarını sürdürmektedir.

Program
W.A.Mozart / Piyano için Sonat K. 331 La Majör
L.v. Beethoven / Piyano için Sonat No. 21 Do Majör “Waldstein”
Ara
M. Mussorgsky / Bir Sergiden Tablolar





13 Aralık 2011, 20.00

Venice Baroque Orchestra

1997 yılında klavsenci Andrea Marcon tarafından kurulan “Venice Baroque Orchestra”, dünyada dönem müziği icra eden en önemli topluluklar arasında gösterilir. Kendini 17’inci ve 18’inci yüzyılın başyapıtlarını yeniden keşfetmeye adamış olan Venice Baroque Orkestra; Cavalli’nin “L’Orione”si, Vivaldi’nin “Atenaide”si ve “Andromeda liberata”sı, Menedetto Marcello’nun “La morte d’Adone”si gibi birçok önemli eseri icra ederek bir anlamda bu eserlerin “modern zaman prömiyerlerini” yaptı. Bu sezon Amerika Birleşik Devletleri’nde yirmi sekiz konserlik bir turne yapan, dünyaca ünlü isimlerle özel konserler veren, Avrupa’nın en prestijli salonlarında sahne alan ve Barok Müziğe önemli eserler kazandıran Handel, Cimarosa ve Galuppi gibi bestecilerin eserlerini de yorumlayan Venice Baroque Orchestra, dünyanın dört bir yanında konserler vermeye devam ediyor.

Program
A. Vivaldi
A. Marcello
G. P. Telemann
Ara
F. Geminiani
A. Vivaldi
G.P.Telemann




23 Aralık 2011, 20.00
Viyana'dan Esintiler

Klasik müziğin kalbinin attığı Viyana’da yetişmiş unutulmaz müzisyenlerin eserleriyle Viyana’da yetişmiş bir Türk solisti buluşturacak bu konser; klasik müziğin tanınmış melodileriyle dinleyicilerine hoş bir Viyana esintisi yaşatacak. Müzik eğitimine Viyana’da devam eden Serap Göğüş ve Wild Ensemble üyelerinin oluşturduğu Wien Quartet, Viyana’dan esintiler sunacak. Viyana’nın barok, klasik, romantik dönemlerinden eserlerin sergileneceği konserde Handel, Mozart, J. Strauss ve Lehar başta olmak üzere Viyana operetleri ve Viyana Liedleri seslendirilecek.




28 Aralık 2011, 20.00

Çaykovski Senfoni Orkestrası 
Yılbaşı Konseri 
Sanat Yönetmeni ve Şef Kondüktör:
Vladimir Fedoseyev

Uluslararası alanda Rusya’nın en prestijli ve çok yönlü orkestralarından birisi olan Çaykovski Senfoni Orkestrası, 1930 yılında Sovyet Radyosu’nun ilk Senfoni Orkestrası olarak kuruldu. Sovyetler Birliği’nin dağılma sürecine kadar orkestra, resmi olarak Sovyet Radyosu’nun resmi orkestrası oldu. Alexander Orlov, 1930 yılında orkestranın ilk şefi oldu ve orkestraya geniş bir repertuar kazandırdı. 1937 ‘den günümüze kadar, orkestrada pek çok değerli şef görev aldı. Yıllarca pek çok besteci, misafir şef ve solistler Moskova Radyosu Çaykovski Senfoni Orkestrası’nın gelişiminde rol aldı. 1993 yılında, orkestranın ismi; Rusya Kültür Bakanlığı tarafından büyük Rus bestekâr Peter Çaykovski’nin hatırasına bir saygı ifadesi olarak Moskova Radyosu Çaykovski Senfoni Orkestrası olarak belirlendi. Moskova Radyosu Çaykovski Senfoni Orkestrası, Shostakovich, Khachaturian, Miaskovsky, Prokofiev, Gliere, Sviridov, Boris Tchaikovsky Taktakishvili, Toradze, Oganesyan, Melikov, Barkauskas, Tormis ve Gubaidulina gibi pek çok ünlü bestecinin prömiyerinde yer aldı.

Program
Stravinsky
‘Petroushka’ 1947 version
Ara
Tchaikovsky
The Nutcracker, 1892
Suite from the Ballet. Arrangement of V.Fedoseyev (2006)
Valse des Fleurs
Dance des Mirlitons
Trepak
Valse
Le Cafe
Grossvater
Berceuse
Minuit Sonne. L’Arbre du Noel

Yorumlar