Borusan Müzik Evi - Ocak 2012

5 Ocak Perşembe, 20.00

“Fransız Rüzgarı”
Pelin HALKACI AKIN keman
İris ŞENTÜRKER piyano

Klasik müzik sevenler için ustalıkla ve incelikle düşünülmüş bir akşam "Fransız Rüzgârı". Avrupa'nın çoksesli müzik geleneği içinde apayrı bir ses dünyası sunan Fransız bestecilerin her zaman kendilerine has renkleri, tınıları ve hayran kitleleri olmuştur. Bu bestecilerden üçü, Camille Saint-Saëns, Claude Debussy ve Gabriel Fauré'un sevilen oda müziği yapıtlarından bir seçki Borusan Müzik Evi'nde. Gecenin solistleri de Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın başkemancısı Pelin Halkacı Akın ile hem solist olarak hem de oda müziği çalışmalarıyla başarısını Türkiye ve Avrupa'da göstermeye devam eden piyanist İris Şentürker.




12 Ocak Perşembe, 20.00

Borusan New Series
Escbjerg Ensemble
Foto credit Henrik Stenberg

Danimarka'nın en eski ve tanınmış oda müziği topluluğu olan Esbjerg Ensemble, yenilikçi ve çeşitlilikler içeren programıyla ününü hak eden bir topluluk. Ülkelerinde adeta oda müziğinin standartlarını belirleyen Esbjerg Ensemble'ın seçkin, uyumlu ve ifade gücü yüksek müzisyenleri dünyanın farklı ülkelerinden geliyor. Tahta nefesliler beşlisi, yaylı çalgılar dörtlüsü, piyano ve perküsyon olmak üzere on bir sanatçıdan oluşan topluluk, repertuarındaki solo yapıtlar ve büyük veya küçük topluluklar için yazılmış müziklere getirdiği olağanüstü yorumla uzun yıllardır ülkesi ve yurtdışında beğenerek izleniyor.



19 Ocak Perşembe, 20.00

“Bell Epoque’tan Günümüze”

Dilbağ TOKAY viyolonsel
Emine SERDAROĞLU piyano

Dilbağ Tokay ve Emine Serdaroğlu viyolonsel-piyano ikilisi, özenle seçilmiş konser programları ve özgün yorumlarıyla geniş bir izleyici kitlesinin beğenisini kazandı. 1998'den bu yana birlikte çalışan ikili, bugüne kadar İstanbul'un önemli konser salonlarında, Türkiye ve Avrupa'da başarılı resitaller verdi. Klasik ikili yapıtlarının yanı sıra modern besteler, danslar, tangolar ve Türk bestecilerin yapıtlarından oluşan geniş bir repertuar oluşturan ikili, Borusan Müzik Evi'nde Martinu, Glazunov, Wagner, Saint-Saëns, Saygun, Pärt ve Cassado'nun müziklerinden bir seçki sunacak.



26 Ocak Perşembe, 20.00

Furkan ÖZYAZICI  piyano

Türkiye'nin klasik müzik dünyasındaki genç yeteneklerinden biri olan Furkan Özyazıcı, başarısını uluslararası düzeye taşımayı başarmış bir sanatçı. İstanbul'da başlayan eğitimine Moskova'da devam eden piyanist, Chopin, Ars-Kosova ve Romantic Music gibi uluslararası piyano yarışmalarında dereceler kazanmış, Avrupa ve Amerika'da resitaller vermiş. Furkan Özyazıcı, Borusan Müzik Evi'nde piyano edebiyatının üç dev bestecisinin, Beethoven, Schumann ve Rachmaninoff'un eserlerinden oluşan bir program sunacak.



Yorumlar