İstanbul Resitalleri - Ocak 2012

HAYDN RACHMANINOV SCRIABIN SCHUBERT PROKOFIEV
LUKAS VONDRACEK piyano



19 OCAK 2012 Perşembe 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed' 
2009 Van Cliburn Jüri Özel Ödülü sahibi Lukas Vondracek, 2010 Hilton Head Uluslararası Yarışmasından da Birincilik Ödülü ile döndü. Ashkenazy gibi büyük şefler, BBC Philarmonic gibi büyük orkestralarla çalıyor.
İstanbul Resitalleri birinci sezon kapanış resitalindeki müthiş enerjisi ile izleyiciyi ayağa kaldıran dahi piyanist Lukas Vondracek, bu kez iki büyük yarışmadan aldığı iki önemli ödülün tevazuu içinde İstanbul izleyicisinin karşısına çıkacak..

Yeteneği henüz iki yaşındayken keşfedilen ve ilk konserini 4 yaşında veren dahi piyanist Lukas Vondracek’e, 2009'da Van Cliburn Uluslararası Piyano Yarışması'nda jüri özel ödülü verildi. Boston'da yaşıyan Çek asıllı piyanist, ABD'den Avrupa ve Güney Afrika'ya uzanan geniş bir yelpazede yoğun bir şekilde konser ve resitaller veriyor.

Geçen yıl ABD'deki 10. Hilton Head International Piano Competition'da da "Birincilik Ödülü" kazanan sanatçı, dünyanın en önemli orkestralarına birbiri ardına konuk oluyor, konser ve resitalleri binlerce müziksever tarafından ve eleştirmenlerce büyük ilgiyle takip ediliyor.

Biyografi
Bugün 25 yaşında olan Lukáš Vondráček'in, bugüne kadar 27 farklı ülkede verilmiş 1000'in üzerinde konseri bulunuyor. Vondracek'in, Çek Filarmoni Orkestrası ile Ashkenazy yönetiminde verdiği ilk konserinin ardından seslendirdiği Prokovief, Rachmaninov, Mendelssohn and Dvorak piano konçertoları, Avrupa başta olmak üzere uluslararası klasik müzik camiasında büyük ses getirdi.

Son dönem programında Concertgebouw konseri ve Viyana Senfoni ile de sahneye çıkışı da yer aldı. Queen Elizabeth Hall ve Southbank International Piano Series resitali ile Londra’da müzik eleştirmenleri tarafından coşku ile karşılandı. 2011/2012 sezonunda, Orchestre National de Belgique, Orquestra Sinfonica Portuguesa, London Philharmonic, Royal Liverpool Philharmonic ve Washington's National Symphony Orchestra ile sahneye çıkıyor... 

Program
HAYDN
Do majör piyano sonatı Hob.XVI:50
RACHMANINOV
Corelli teması üzerine varyasyonlar Op 42
SCRIABIN
Piyano Sonatı Fa Diyez Majör No.4 Op.30
SCHUBERT
Impromptu Op.90 No.3
PROKOFIEV
Si Bemol Majör Piyano Sonatı No.7 Op.83


Yorumlar