Borusan Müzik Evi - Mart 2012

1 Mart 2012, 20.00


REZONANS

Rezonans, 2010 yılında İstanbul’da kuruldu. Deneyimli koro şarkıcılarından oluşan topluluk, insan sesini merkez alan bir müzik yaratıyor. Romantik ve çağdaş dönem odaklı bir dağarcık üzerine yoğunlaşan Rezonans, yenilikçi sanat anlayışıyla da müziğe hayat veriyor, dinleyicilerine farklı bir müzik deneyimi sunuyor. Dünya literatüründeki eserlerin Türkiye prömiyerlerini yapmak, çağdaş dönem Türkçe eserleri uluslararası platformlarda seslendirmek ve literatüre yeni Türkçe eserler kazandırmayı da hedefleyen Rezonans’ın Borusan Müzik Evi’ndeki performansında, Rönesans, barok ve klasik dönemden yapıtların yanı sıra İlhan Baran, Cenan Akın ve Hasan Uçarsu’nun yapıtları da seslendirilecek.
"Ayrıca Özkan Manav'a ait bir koro düzenlemesinin ilk seslendirilişi gerçekleşecek.”





2 Mart 2012, 20.00


“İnce’liklere Dair”

KÂMRAN İNCE, piyano
Rahşan Apay, viyolonsel

Kâmran İnce’nin besteleri, Anadolu ve Balkan halk ezgilerini Batı ile buluşturan, bu müziklerin tarihi mirasını Amerikan müziğinin popüler nitelikleri ile birleştiren bir ses dünyası sunuyor. Solistlik kariyerini Türk bestecilerin yapıtlarını seslendirmeye ve yaşatmaya adamış olan viyolonselci Rahşan Apay ise Kâmran İnce’nin besteleri ile genç yorumcular ve dinleyenleri için yolu aydınlatıyor. İkilinin Borusan Müzik Evi’nde sunacakları program, tamamen İnce’nin bestelerinden oluşuyor ve İnce’liklere dair öyküler anlatıyor.





13 Mart 2012, 20.00


“Müziğin Dev İki Mimarı”
Piano Trio Forte
Ece Demirci, piyano
Sevil Ulucan, keman
Helmut Rocholl, viyolonsel


Johannes Brahms ve Dmirti Şostakoviç... Her iki bestecinin de eserlerindekurdukları sağlam mimari yapıyı ve J.S.Bach’a olan bağlılıklarını hissetmek hem zevkli hem de ilham vericidir. Böylece her ikisini de müziğin dev mimarı olarak adlandırmak yerindedir. Her ne kadar kontrpuana dayalı yazı stilleri ve halk şarkılarının zenginliklerinden yararlanmaları onları ortak noktalarda buluştursa da, eserleri farklı iki dünyanın karakteristik özelliklerini taşır. Piano Trio Forte, Borusan Müzik Evi’nde, biri 1854’de diğeri ise 1944’de yazılan iki eseri seslendirerek tezat yaşamlardan kesitlerle bizi 90 yıllık bir zaman farkının tanıklığına götürecek.




22 Mart 2012, 20.00


Çellistanbul
Çağ Erçağ
Melih Kara
Ozan Tunca
Murat Berk

Adını, sihirli atmosferi ve tarihi zenginliği ile bilinen İstanbul şehrinden esinlenerek alan viyolonsel dörtlüsü Çellistanbul, 2002 yılında Murat Berk tarafından kuruldu. Aynı okuldan mezun olup yurtdışında eğitimlerini tamamlayan dört viyolonselciden oluşan grup, yurtiçi ve yurtdışındaki değerli sanatçı arkadaşlarıyla beraber müzik yapmak ve Türkiye’nin zengin müzik tınısını dünyaya sunmak amacıyla çalışmalarını ve başarılarını sürdürüyor. Çellistanbul, Borusan Müzik Evi’nde viyolonselin büyülü tınısını birbirinden seçkin yapıtlar eşliğinde dinleyenleri ile buluşturmaya hazırlanıyor.


Yorumlar