MSGSÜ Devlet Konservatuarı Senfoni Orkestrası - Mart 2012

MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası’nın Mart ayındaki konserlerinde genç yetenekler solist olarak sahne alıyor…



MSGSÜ Senfoni Orkestrası’nın 14 Mart 2012 Boğaziçi Üniversitesi Garanti Bankası Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de gerçekleşecek konserinde; genç keman sanatçısı Banu Selin Aşan Ernest Chausson - Poeme op.25’i ve piyanist Kandemir Basmacıoğlu Wolfgang Amadeus Mozart - La Majör Piyano Konçertosu no.23’ü seslendirecek. 
15 Mart 2012 Caddebostan Kültür Merkezi’ndeki MSGSÜ Senfoni Orkestrası’nın Maurice Ravel- Pavane, Ludwig Van Beethovaen Senfoni no.1 çaldığı konser de yine genç keman sanatçısı Banu Selin Aşan’ın Ernest Chausson - Poeme op.25’i seslendirecek.

Banu Selin Aşan: 1991 yılında İstanbul'da doğan Banu Selin Aşan,2000 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Prof. Çiğdem İyicil'in öğrencisi olarak yarı zamanlı keman eğitimine başladı. 2002 yılında aynı konservatuvarın tam zamanlı eğitimine geçti.
Bernard Hartog, Domenico Nordio, Janusz Wawrowski ve Amerikalı Audubon Quartet’in master classlarına katıldı. Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nde ise Prof.Lukas David ve Prof.Bohuslav Matousek ile çalıştı.
5.Uluslararası Mendelssohn Yaz Okulu Festivali’nde Eberhard Feltz,Ralf Gothoni, Matthias Lingenfelder ve Arnold Steinhardt’ın oda müziği ustalık sınıflarına katıldı.
Konservatuvarın çeşitli etkinliklerinde yer alan Banu Selin Aşan, on üç yaşında Erdem Çöloğlu yönetimindeki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Genç Senfoni Orkestrası eşliğinde Vivaldi’nin İki Keman Konçertosunu yorumlayarak orkestra eşliğinde ilk konserini gerçekleştirdi. 2007 yılında aynı orkestra ile Mendelssohn’un mi minör Keman Konçertosunu,2011 yılında ise Tchaikovsky Keman Konçertosu’nu seslendirdi.2008 yılında Tolga Taviş yönetimindeki Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası ile Wieniawski’nin Re Maj Polonez’ini, 2009 yılında ise Orhan Şallıel yönetimindeki Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile Saint Saens’ın si minör Keman Konçertosunu yorumladı.
Miam Genç Besteciler Şenliği'nde İdil Özkan’ın Deranged isimli keman-piyano müziğinin ilk seslendirilişini gerçekleştirdi. Aynı yıl Sofya’da 1.keman olarak Mendelssohn'un Mib Majör Octet'ini seslendirdi.
2008 yılında Gülden Turalı Keman Yarışması’nda ikincilik ödülünü almaya hak kazandı. Yine aynı yıl Türk Eğitim Vakfı’nın yurt içi Üstün Başarı Bursu’nu kazandı.
Banu Selin Aşan, halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Lisans 4. sınıfta Prof.Çiğdem İyicil ile keman öğrenimine devam ediyor. Tempesta Quartet’in üyesidir.


Kandemir Basmacıoğlu: 1987’de Ankara’da doğan Kandemir Basmacıoğu,  altı yaşında İhsan Akev ile başladığı piyano eğitimine 1995 yılında Bişkek/Kırgızistan Şubin Müzik Okulu’nda sürdürdü. Buradaki öğrenimi sırasında Kırgızistan’da yapılan piyano yarışmasında ikincilik ve daha sonra oda müziği dalında yapılan yarışmada en iyi eşlikçi ödüllerini aldı.  Michael Markov, Michael Roli, Eric Stumacher, Robert Roux, Walter Groppenberg, Muhiddin Dürrüoğlu Demiriz, Özgür Aydın, Toros Can, Emre Elivar, Dimitris Sgouros ve Hüseyin Sermet gibi dünyaca ünlü piyanistler ile çalıştı. 2002 yılında Datça Klasik Müzik Festivali’ne solist olarak katıldı. 2003 katıldığı İş Sanat Genç Yetenekler Seçmelerini kazanarak Parlayan Yıldızlarla Bir Hafta Sonu etkinliği kapsamında İş Sanat Konser Salonu’nda bir konser verdi.  1998’de  Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’de Anna Garibian ile başladığı eğitimini  Gülnara Aziz ile master neticesinde sonlandıran  Kandemir Basmacıoğlu, eğitimine DAAD bursu ile  Hochschule für Musik Köln’de Prof Vassilly Lobanov ile devam ediyor.

Yorumlar