Burcu Göker - Türkiye Turnesi 2012



Burcu Göker, Türkiye konserleri için geliyor…

  • Akademik ve konser kariyerini Amerika’da sürdüren keman sanatçısı Burcu Göker, Türkiye turnesi kapsamında 1 ay içerisinde 12 konser verecek
  • Sanatçı, klasik müziği toplumla buluşturmayı bir misyon olarak görüyor
  • Burcu Göker ve Eric Jenkins ikilisi 2012 konserlerinde Türk klasik müzikseverlerin karşısına yepyeni bir repertuvarla çıkacak

İstanbul, Mart 2012
Dünya çapındaki müzik eleştirmenleri tarafından “Kemanın Genç Divası” olarak nitelendirilen Burcu Göker, her yıl olduğu gibi bu yıl da onbir üniversiteyi kapsayan bir programla Türkiye turnesini gerçekleştiriyor.
Burcu Göker, bir Türk sanatçısı olarak klasik müzik dünyasında üstün başarılar elde etmenin gururunu kendi insanlarıyla paylaşmaktan son derece mutluluk duyuyor. Göker’e göre sanatındaki başarının sırrı; iyi eğitim, disiplinli çalışma ve motive eden yakın çevre olduğu kadar, doğup büyüdüğü ve her yıl ziyaret ederek duygularını beslediği Türkiye coğrafyası.
Göker’in keman solistliğinin yanısıra solo keman, solo piyano, yaylı sazlar altılı, orkestra, flüt-keman-piyano-çello dörtlüsü için besteleri de bulunuyor. Sanatçı, 1998 yılından bu yana beste yapıyor ve yüze yakın bestesi var. Bestelerini yıllardır konserlerinde dinleyicileriyle paylaşıyor.  Göker, adeta duygularını bestelerle dile getiriyor.
“Müziğin amacı; insanlar dinlesin diye yapılmasıdır. Kapalı kapılar ardında yapılan müziğin hiçbir faydası olmaz. Ülkemizde konser imkanlarının azlığının yanı sıra, gençlerimizde konser yapma cesaretinin azlığı da konser yapma imkanlarını kısıtlamaktadır. Ben inanıyorum ki, gerçekten konser yapmak isteyen müzisyen, konser yapacak mekan her zaman bulabilir.” diyen sanatçı konser turnesini bu düşüncelerini doğrular şekilde organize ediyor.
Burcu Göker, ülkesine olan sevgisini ve bağlılığını hem sözlerine hem de müziğine yansıtıyor: “Kariyerime Amerika’da devam ediyor olmam benim bir Türk genci olduğum gerçeğini unutturmuyor ve her yıl ülkeme geliyorum. Yarısı üniversitelerde olmak üzere bir ay içerisinde en az 10 konser veriyorum. Türkiye’nin birçok yerinde müziğimle insanıma ulaşmaya çalışıyorum. Klasik müziği onu hiç tanımayan kişilerle tanıştırmaya çalışıyorum. Çünkü herkesin de söylediğine göre klasik müziği benimle tanıyanlar bu müziği çok seviyor ve bırakamıyor.”
2012 Türkiye turnesi için yepyeni bir repertuvar hazırlayan Göker’e konserlerinde, aynı zamanda eşi olan Amerikalı piyanist Eric Jenkins eşlik ediyor.
Klasik müziği Burcu Göker’den dinlemek için Türkiye konserlerini takip edebilirsiniz.

MAYIS 2012 TÜRKİYE KONSER TURNESİ
04 Mayıs 2012   Karşıyaka Opera Binası Konseri / İzmir
08 Mayıs 2012   Trakya Üniversitesi / Edirne
10 Mayıs 2012   Uludağ Üniversitesi / Bursa
15 Mayıs 2012   Adnan Saygun Konser Salonu / İzmir
16 Mayıs 2012   Dokuz Eylül Üniversitesi Masterclass Çalışması / İzmir
17 Mayıs 2012   Ege Üniversitesi Prof.Dr.Yusuf Vardar Mötbe Kültür Merkezi / İzmir
20 Mayıs 2012   Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi  / İstanbul
21 Mayıs 2912   Yıldız Teknik Üniversitesi / İstanbul
24 Mayıs 2012   Bahçeşehir Üniversitesi Fazıl Say Sahnesi / İstanbul
26 Mayıs 2012   Işık Üniversitesi / İstanbul
28 Mayıs 2012   18 Mart Üniversitesi / Çanakkale
01 Haziran 2012 Gazi Üniversitesi  / Ankara


Burcu Göker’in, Destin, Florida, Amerika’da Pink Martini grubu ile  “Üsküdar’a Giderken”i seslendirdikleri konserden grubun piyanisti Thomas M. Lauderdale ile çekilmiş bir fotoğraf.

Burcu Göker hakkında
Keman eğitimine sekiz yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda başlayan Burcu Göker, aynı konservatuarın tam zamanlı lise bölümünü,  konservatuarda bulunduğu süre içerisinde gösterdiği başarıdan ve seviyeden dolayı 1996 yılında sınıf atlayarak 14 yaşında takdir derecesi ile bitirdi.
1993 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda okurken, Paris Ulusal  Konservatuarı öğretim görevlisi Prof. Sylvie Gazeau’nun  master class çalışmalarına katıldı. 1996 yılında Eczacıbaşı bursu ile Paris Paul Dukas Konservatuarı’nda aynı profesörün superieur sınıfına kabul edildi.
1998 yılında Paris Konservatuarlar Birliği’nin düzenlemiş olduğu merkezi sınavda oda müziği ve solfej dallarını birincilikle bitirdi. 1999 yılında Paris birincisi olarak “Premiere Prix avec Felicitations” ile konservatuarı bitirdi. Fransa'da bulunduğu sürede 1997-1998 U.F.A.M , 1997 Concours de Nerini, 1998 Etienne Vatelot yarışmalarında superieur seviyelerinde birincilik ödülleri aldı.
2000 ve 2002 yıllarında, iki yıl üstüste Fransa Ulusal Gençlik Orkestrası’nın sınavlarını kazanan ilk ve tek yabancı olarak, Fransa Ulusal Gençlik Orkestrası ile Avrupa turnelerine ve klasik müzik festivallerine (İtalya Verona Müzik Festivali) katıldı. Limerick’de ve Dublin’deki konserlerde İrlanda Ulusal Gençlik Orkestrası’nda Fransa’yı temsilen başkemancı olarak görev aldı.
2001 ve 2002 yıllarında Juilliard Music School’un dekanı Steven Clapp ile New York’ta ve Leipzig’de çalışmalar yaptı.
2003 yılında Lawrence University’den aldığı tam burs ile Stephan Tran-Ngoc ile keman, Matthew Michelic ile viyola ve Johanne Metcalf ile kompozisyon eğitimine başladı.  2004 yılında Lawrence University’de okurken, girmiş olduğu Uluslararasi Concord Konçerto yarışmasında birinci oldu ve Uluslarası Concord Orkestrası’nın solisti olarak Hacaturyan keman konçertosunu yorumladı ve konser CD olarak kayıt edildi.
2005 ve 2006 yıllarında keman dalında “Elisabeth Miller” ödülünü aldı.  2004-2007 yılları arasında  Lawrence Academy’de  öğretmenlik görevine devam edip, aynı zamanda 2005-2007 yılları arasında Lawrence Senfoni Orkestrası’nın başkemancısı ve Fox Valley Senfoni Orkestrası’nda birinci kemancı olarak çalışmalarda bulundu.  Haziran 2007'de Lawrence University’den “Magna cum Laude” derecesi ile mezun oldu.
Eylül 2007'de Kanada Calgary Üniversitesi’nin araştırma bursu ile üniversitede araştırma görevlisi olarak Edmond Agopian’la keman dalında lisansüstü seviyesinde solistlik eğitimine ve Dean O’Brien ile viyola çalışmalarına devam edip, aynı zamanda University of Calgary Senfoni Orkestrasının başkemancısı oldu.  Ayrıca Eylül 2007 ile Nisan 2008 tarihleri arasında University of Calgary yaylı çalgılar dörtlüsünde ikinci kemancı olarak Beethoven Quartet'leri CD olarak doldurdu.
İki yıl üstüste University of Calgary tarafından K & M Winter Graduate Music Scholarship ödülünü ve üniversite genelinde, departmanlar arasında yapılan Dean's Master's Scholarship yarışmasını kazanarak bu ödülü alma hakkına sahip olan tek yabancı oldu.
Aralık 2007'de Calgary Filarmoni Orkestrası’nın düzenlemiş olduğu Konçerto Yarışmasını kazanıp, Mart 2009'da Calgary Filarmoni Orkestrası ile Çaykovski Keman Konçertosunu solist olarak çaldı.
Ağustos 2009'dan itibaren Florida State University’de oda müziği ve keman dallarında ders vermekte olup, aynı üniversitede doktora eğitimini Corinne Stillwell ile sürdürmektedir. Aynı zamanda Florida State University'nin yaylı çalgılar dörtlüsü Eppes Quartet’in üyesi olup, Tallahassee Senfoni Orkestrası ve Mobile Senfoni Orkestrası ile birinci kemancı olarak konserler vermektedir.
Eylül 2010'da, Minnesota'da gerçekleşen, The College Music Society (CMS) 53. Ulusal Müzik Konferansı'nın daveti ile, akademisyen ve yorumcu olarak Florida State University'i temsilen konferansa katılmıştır.
Burcu Göker müzik yaşamı boyunca Jose Alvarez,  Ami Flammer, Pierre Boutin, Jean-Pierre Sabouret, Guy Commentale, Devy Erlih, Steven Clapp, Stephan Tran Ngoc, Miriam Fried, Roland Baldini, Tibor Varga ve Michele Margand gibi cesitli hocalarla calismistir. Ayrica Alexander Anissimov, Emanuel Krivine, Jesus Lopez Cobos, Jean Sebastian Bereau, Faisal Karovi, Xavier Rist ve David Becker gibi ünlü şeflerle de konserler vermiştir.
1996 yılından bu yana Paris, Strasbourg, Lyon, Dijon, Leipzig, Sion, New York, Madison, Chicago’da verdiği konserler ile büyük beğeni alan Burcu Göker, Eric Jenkins ile 2003 yılından beri düzenli olarak Amerika’da, Kanada’da, Fransa'da ve Türkiye’de resitaller vermektedir. Temmuz-Ağustos 2008'de University of Calgary tarafından Fransa-Provence Barbara Krakauer Müzik Akademisi ve Festivaline katılan ikili, La Provence ve La Tribune Gazetelerinde müzik eleştirmenlerinin dikkatini çekerek, büyük takdir ve beğeni almıştır.
İkili, New York'ta, Gradoux-Matt Rare Violins sponsorluğunda gerçekleştirilen Stradivarius Keman Resitalleri serisinde 7 ve 8 Mayıs 2010 tarihlerinde New York'ta bir dizi konser vermiştir.
Son 5 yıldır Türkiye’nin birçok farklı yerinde düzenli aralıklarla konserler vermekte olan ikili, Mayıs 2009, Mayıs 2010 ve Mayıs 2011'de Türkiye'de bir dizi konser turnesi gerçekleştirmiştir. 2005 yılından beri Başkent Üniversitesi, İstanbul Avusturya Kültür Ofisi, Koç Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul-Caddebostan Kültür Merkezi,  Açı Okulları, İstanbul-Halis Kurtça Kültür Merkezi, Düzce Üniversitesi, Akçakoca MYO, Pamukkale Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi, Malatya İnönü Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Eskişehir Belediyesi Konser Salonu, Ege Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Antalya Akdeniz Üniversitesi, Antalya Kültür Merkezi-Aspendos Sahnesi, İzmir Adnan Saygun Kültür Merkezi-Büyük Salon, Kıbrıs Bella Pais Müzik Festivali’nde Burcu Göker-Eric Jenkins olarak konserler vermişlerdir.
Florida State University’nin düzenlemiş olduğu yarışmayı kazanan Göker ve Jenkins, 2 Mayıs 2011'de dünyanın en prestijli konser salonlarından biri olan New York Carnegie Hall’de, Weill Concert Hall’da konser vermiştir. New York’daki konserin hemen ardından Türkiye’ye gelen ikili, Mayıs-Haziran 2011'de Türkiye’de 6 ili kapsayan konser turnesi ile 10 konser gerçekleştirmiştir.

Eric Jenkins hakkında
Müzik ögrenimine, Jane Good’un öğrencisi olarak yedi yaşında basladı ve klasik müzik eğitimine Prof. Myung-Hee Chung ve Prof. Stephen Cushman gibi ünlü öğretmenlerle devam eden Jenkins, 1999-2001 Reifsteck Festival, 2001-2002 Columbia County Music Festival ve 2002 ABC Connections Music Festival’in de  resitaller verdi.
2000, 2001 ve 2002 yıllarında University of Wisconsin Whitewater Piano Institue’de ve 2002 yılında University of Milwaukee Summer Music Institute’de Prof. Judith Jaimes’ in öğrencisi olarak katıldığı masterclass çalışmalarında vermiş olduğu konserler ile klasik müzik kariyerine devam eden Jenkins,  2001-2002 Piano Arts Concerto Yarışması, 2002 LaCrosse Rising Starts Concerto yarışmaların da, jürilerden ve seyircilerden büyük ilgi topladı. Yine aynı yıl, WKOW “Our Town” adlı televizyon programında canlı yayın da vermiş olduğu resital ile seyircilerin dikkatini çekerek, olumlu yorumlar aldı.
2003 yılında Portage Music Boosters, Portage Area Community Theater  ve Earl W. Galle Music Prize ödülleri aldı. Klasik müzik eğitiminin yanı sıra, almış olduğu jazz eğitimi ile Eric Jenkins 1999 University of Wisconsin Greenbay Jazz Festival ve 2001 Shell Lake Wisconsin Jazz Festival’de çesitli konserler verdi.
2001 yılında Madison Jazz Topluluğu’nun düzenlemiş olduğu yarışma da burs ve basarı ödülü aldı.
2003 yılında solistlik eğitimine Wisconsin Lawrence University’de Prof. Michael Kim ile devam eden Jenkins, 2005 yılında oda müziği dalında Theodore L. Rehl ödülü, 2006 ve 2007 yıllarında iki yıl üstüste piyano dalında gösterdiği üstün başarıdan dolayı “Majory Irwin” ödülleri aldı. Lawrence University’de bulunduğu süre içerisinde Claud Frank ile calışma imkanı bulan Jenkins, Haziran 2007'de aynı Üniversite’den “Magna cum Laude” derecesi ile mezun oldu.
Eylül 2007'de Kanada’da,  University of Calgary’de piyano dalinda ve muzikoloji dalinda arastirma gorevlisi olarak calisarak, University of Calgary'de ders verip, piyano dalında solistlik eğitimine lisansüstü seviyesinde Marilyn Engle ile devam etti.
Aralık 2007'de Calgary Filarmoni’nin düzenlemiş olduğu Koncerto Yarışmasını kazanmış olup, Calgary Filarmoni ile Britten Piyano Koncertosunu calıp, CD olarak doldurmuştur.
Ağustos 2009'dan beri Florida State University'de Opera departmanında Opera Coaching olarak calışıp, piyano dalında dersler verip, eğitimine solistlik seviyesinde devam etmektedir.
Temmuz 2010-Agustos 2010 tarihlerinde American Institute of Musical Studies (AIMS)'den almış  olduğu davet ile Avusturya'nın Graz şehrinde, dünyaca ünlü AIMS Festivalinde Piyano ve Opera dallarında hocalık yapmıştır.
2003 yılından beri Burcu Goker ile beraber Amerika’da, Kanada’da, Fransa'da ve Turkiye’de keman-piyano ikilisi olarak beraber konserler vermektedirler.



İletişim Bilgileri:
Oya Göker
Cep  tel: +90 535 885 95 73 e-mail: gokoya2000@yahoo.com

Yorumlar