Herkese Klasik/Classical-4-all



Classical-4-all, Türkçe ismiyle Herkese Klasik piyanist/besteci Emir Gamsızoğlu ve tiyatro sanatçısı ve eğitmen Ege Maltepe tarafından, ikilinin klasik müzik ilgi ve sevgisini yaymayı amaçlayan dersler ve projelerini bir araya toplayan bir şemsiye yaratmak fikriyle kuruldu.

Misyon
Herkese Klasik, klasik müziğin daha geniş bir izleyici ve dinleyici kitlesine ulaşması amacıyla, bu müzik formu ile ilgili ya da bu formu kullanan projeler üretir. Üretilen disiplinlerarası projeler ve dersler klasik müziğin içeriğini değiştirmeden müziğe daha hafif, daha kişisel bir bakış açısı sunar.
Neden mi?
- Bir de… çünkü çok güzel!

Klasik müzik herkes içindir!
- Herşeyden önce, telif hakkı yok!  :-)


Klasik Müzik Dersleri Eylül’de İstanbul’da!
Küçükler için 8 – 15 – 22 – 29 Eylül Cumartesi 13.00 – 15.00 arası. Çocuklar için dersler Ege Maltepe yönetimindeki doğaçlama dersleri ile birleştirilecektir. Klasik müziği doğaçlama ile birleştiren dersler 7 – 12 yaş grubuna açıktır.
Yetişkinler için Klasik Müzik dersleri 9 – 16 – 23 – 30 Eylül Pazar günleri 11.00 – 14.00 arası gerçekleşecektir.
Nerede? Oya Bale Okulu – Ulus Şubesi www.oyabale.com
Ayrıntılı bilgi ve kayıt için: classicalforall@gmail.com a yazabilirsiniz.
“Herkese Klasik” New York’dan sonra Istanbul’da!



Emir Gamsızoğlu


Piyanist besteci Emir Gamsızoğlu‘nun New York’daki piyano stüdyosu “classical-4-all”, “Herkese Klasik” ismiyle Türkiye’de. Solo ve Oda müziği konserlerinin yanı sıra Memet Ali Alabora‘yla çocuklar için yaptığı Notada Yazmayanlar isimli sahne gösterileri ile tanınan sanatçı Klasik Müziğe farklı bakış açısı ile tanınıyor.
”Bu farklı bakış açısı 20 yaşımda piyano çalmaya başlamamdan kaynaklı” diyor 20′sine kadar sporculuk yapan Gamsızoğlu. New York’ta Batı Yakasında (Upper West Side) yaşayan Gamsızoğlu, bu hikayesi ile herkese ilham kaynağı oluyor.

Ege Maltepe

Amerika, İngiltere ve Kanada’da çeşitli haber portalları ve müzik bloglarına konu olan Gamsızoğlu müzik eğitiminde birinci şartın eğlence olduğunu savunuyor. ”Bu eğitime başlamak isteyen çocuk ya da yetişkin, o enstrümanı çalmak ya da müziği dinlemekten keyif aldığı için başlıyor. Fakat daha sonra ders aldığı hocalar bu işi ‘disiplin’ maskesi altında sürekli başarısızlıkların vurgulandığı bir işkenceye dönüştürebiliyorlar.”

Oyuncu Memet Ali Alabora ile 11 yıldır sürdürdükleri Notada Yazmayanlar isimli projeyi son 4 yıldır İş Sanat’da “Çocuklar için Notada Yazmayanlar” ismiyle çocuklara yönelik olarak gerçekleştiren piyanist, “Herkes bize çocuğumu klasik müziğe nasıl başlatabilirim diye soruyor. Biz de hep şu yanıtı veriyoruz, Eğer siz kendiniz bu müziği dinlemiyorsanız, çocuğunuzun da birden bire buna ilgi duymasını bekleyemezsiniz. Ben de hep en deneyimli hoca yerine, çocuğunuzun beraber vakit geçirmekten en çok keyif aldığı hocayı bulun diye ekliyorum.”

2012 yılında Emir Gamsızoğlu bu misyonla New York’da “classical-4-all” ismiyle bir Klasik Müzik dersi serisine başladı. New York’daki derslere 14 yaşından itibaren her yaşta müzik meraklısı katılabiliyor. Eylül ayı boyunca Istanbul’da kalacak olan sanatçı kendi ülkesinde de bu seriyi Klasik Müzik sevgisini yaymaya kararlı. Istanbul’da “Herkese Klasik” ismiyle bir aylık kurs açacak.“Dört derste Klasik Müzik bilgisi ve bestecilerin dünyasına keyifli bir giriş yapacagız” diyor Gamsızoğlu. Eylül ayında 4 hafta boyunca çocuklar için Cumartesi, yetişkinler için Pazar günleri yapılacak dersler tüm müzik meraklılarına açık.

Daha fazla bilgi için http://classical4all.wordpress.com/

Yorumlar