İş Sanat - Kasım 2012


03 Kasım 2012 20:00

"Açılış Konseri"

Sascha Goetzel



Emre Şen




















Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası
SASCHA GOETZEL şef
EMRE ŞEN piyano

Program
S. Rachmaninof Piyano Konçertosu No.2, Op. 18, Do minör
J. Brahms Senfoni No 1, Op. 68, Do minör

İş Sanat yeni sezonuna 1995 yılında kazandığı 5. Roma Uluslararası Piyano Yarışması Birincilik Ödülü sonrasında İtalyan basınının “Piyanonun Şeytani Meleği” diye bahsettiği Emre Şen’in kaliteli icrası ve güçlü yorumuyla Türkiye’nin önde gelen senfonik topluluklarından biri olduğunu uzun süre önce kanıtlamayı başaran Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde vereceği konser ile merhaba diyor. Beethoven senfonileriyle parlak bir başlangıç yaptığı ilk sezonundan bu yana yurtiçi ve yurt dışında pek çok başarılı konsere imza atan topluluk, 2009 yılından beri repertuarı ve vizyonuna yenilikler getiren daimi şefleri Sascha Goetzel ile Avrupa’nın en iyi senfonik topluluklarından biri olma yönünde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ocak 2010’da Avrupa ve Türkiye’de, Mart ayında da ABD’de Onyx etiketiyle piyasaya çıkan ve yurtdışında büyük beğeniyle karşılanan Respighi, Hindemith, Schmitt CD’si ile etkinliklerini uluslararası platforma taşımayı da başaran BİFO’nun eşlik edeceği Emre Şen 1995-1998 yılları arasında İtalya ağırlıklı olmak üzere katıldığı uluslararası yarışmalarda çeşitli ödüller kazandı. Başarılı piyanist 2006-2011 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Piyano Bölümünde Öğretim Üyesi olarak çalıştı. Şen 2000 yılından bu yana Geştalt Psikoterapisi alanında çalışmalarını sürdürürken halen yurt içinde ve dışında konserler vermekte.




22 Kasım 2012 20:00

Arcadi Volodos











ARCADI VOLODOS piyano

F. Schubert Piyano Sonatı, D. 279/346, Do Majör
J. Brahms Intermezzi, Op. 117
R. Schumann Kinderszenen, Op.15
R. Schumann Fantasie, Op. 17


İş Sanat’ın heyecanla beklenen Virtuoso kuşağı bu sezon müzik otoritelerince “Piyano dâhisi” olarak anılan ünlü piyanist Arcadi Volodos ile açılıyor! Göz kamaştıran tekniğinin yanı sıra abartıya kaçmayan içten ve samimi yorumlarıyla günümüzün hiç şüphesiz en sıra dışı ve uluslararası merak uyandıran piyanistlerinden biri olan Volodos, büyük ses getiren transkripsiyonlarının da yer aldığı ve Gramophone Editor's Choice, Preis der deutschen Schallplattenkritik gibi çeşitli ödüllere layık görülen 1997 çıkışlı ilk CD’si ile büyük bir sansasyon yarattı. 1999 yılında Sony Classical’ın piyasaya çıkardığı Volodos’un efsanevi Carnegie Hall çıkış resitali muhteşem kritiklerle beraber Preis der Deutschen Schallplattenkritik, Gramophone Ödülü ve Echo Klassik 1999 gibi uluslararası ödüllerin yağmuruna tutuldu. 2007 yılında Volodos plays Liszt CD’si ile de Gramophone, Diapason D’ Or ve 2007 ECHO-Klassik Ödüllerini alan sanatçı hem konserlerde hem de CD kayıtlarında olağanüstü virtüözitesi, eşsiz renk ve ritim duygusuyla dinleyicileri her zaman cezbedetmeyi başarıyor. Rus piyanist 22 Kasım Perşembe akşamı yine muhteşem bir programla İstanbullu klasik müzik severlere nefesleri kesecek bir resital sunacak.


Program 
F. Schubert Piyano Sonatı, D. 279/346, Do Majör
J. Brahms Intermezzi, Op. 117
R. Schumann Kinderszenen Op. 15
R. Schumann Fantasie, Op. 17






18 Kasım 2012 15:00

Emir Gamsızoğlu - Memet Ali Alabora











"Çocuklar için Notada Yazmayanlar"
MEMET ALİ ALABORA anlatıcı
EMİR GAMSIZOĞLU piyano

İstanbul Trio
Emir Gamsızoğlu piyano
Deniz Toygür keman
Cem Çetinkaya viyolonsel
ayrıca her gösteride sürpriz konuklar...

Konsept Emir Gamsızoğlu, Memet Ali Alabora
Işık Tasarım Yüksel Aymaz

Klasik müzik deyince aklınıza ilk ne geliyor? Bizim aklımıza muhabbet geliyor, güzel zaman geçirmek geliyor, eğlence geliyor. Çünkü biz yıllardır klasik müzik sayesinde çok eğlendik. Bu eğlencemizi Türkiye'nin birçok yerindeki arkadaşlarımızla da paylaştık. Arkadaşlarımız bazen yaşıtlarımız, bazen büyüklerimiz, bazen de küçüklerimiz oldu. 
İş Sanat'ta beşinci yılımızda, sizleri de klasik müzikle keyifli zaman geçirmeye davet ediyoruz. Birlikte müzik dinlemeye, sohbet etmeye, müzisyen arkadaşlarımızla tanışmaya çağırıyoruz. Bu yıl da her gösteride sürpriz konuklarımız olacak. Üflemeli çalgılar, şarkıcılar, farklı enstrümanlarla tanışabileceksiniz.
Bildiğiniz melodileri duymak, bilmediklerinizden keyif almak, müzikli hikayeler dinlemek için piyanist Emir Gamsızoğlu ve oyuncu Memet Ali Alabora, İstanbul Trio ile birlikte sizleri bekliyor olacak. Çocuklar için Notada Yazmayanlar İş Sanat'ta.



Yorumlar