Süreyya Operası - Kasım 2012


    5 Kasım  Pazartesi, 20.00



BORUSAN QUARTET: "DVORAK AKŞAMI"
Esen KIVRAK 1. keman
Olgu KIZILAY 2. keman
Efdal ALTUN viyola
Çağ ERÇAĞ viyolonsel
Konuk solist Itamar GOLAN piyano

Program

A. DVORÁK Fa Majör Dörtlü Kuartet No.12, Op.96, “Amerikan”
A. DVORÁK La Majör Piyanolu Beşli

Oda müziği dalında birçok ödülün sahibi olan, yurtiçi ve yurtdışında yaptıkları çok sayıda turne ve konserlerle dikkat çeken Borusan Quartet; sezon konserlerini düzenli olarak Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda gerçekleştirmekte. Quartet sezonunun açılışını, hem solist olarak hem de oda müziği piyanistliği alanında dünya devleri arasında yer alan İsrailli virtüöz Itamar Golan ile birlikte yapıyor.






12 Kasım Pazartesi, 20.00



CELLOPIANODUO
Dilbağ TOKAY viyolonsel
Emine SERDAROĞLU piyano

Program

R. SCHUMANN Adagio and Allegro Op.70
L. JANACEK Pohadka
Ö. MANAV Viyolonsel ve Piyano için Üç Türkü 
S. PROKOFYEV Viyolonsel ve Piyano için Sonat Op.119

Renkli programları ve özgün yorumlarıyla geniş bir izleyici kitlesinin beğenisini kazanan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda hoca Dilbağ Tokay ve Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü'nde hoca Emine Serdaroğlu, viyolonsel-piyano ikilisi “CelloPianoDuo” çalışmalarına 1998 yılından beri devam etmekteler. Bu güzel programın içinde Türk kompozitör Özkan Manav’ın eserine yer vermeleri de konsere ayrı bir anlam katıyor.



    19 Kasım Pazartesi, 20.00



BOĞAZİÇİ CAZ KOROSU
Masis Aram GÖZBEK, şef


Boğaziçi Caz Korosu, yaklaşık 35 kişilik kadrosuyla çağdaş müzikten caza, hatta çok sesli türkü düzenlemelerine kadar uzanan çok geniş bir repertuvara sahip. Türkiye’de birçok değişik projede yer aldıkları gibi, tüm dünyada çeşitli uluslararası etkinliklerde de koroyu izleyebilmek mümkün. Koro aynı zamanda, INTERKULTUR’un geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu dünya sıralamalarında Folklor kategorisinde 1. ve dünya genelinde ise 13. olarak gösteriliyor. Koro, 2008 yılında Avusturya’da düzenlenmiş olan ‘’Vokal Total’’ isimli dünya çapındaki en prestijli “a cappella” yarışmasında, pop ve caz kategorilerinde ‘gümüş diploma’ ödülüne layık görüldü. 2010’da Çin’de düzenlenen 6. Dünya Koro Olimpiyatları’nda Çağdaş Müzik kategorisinde ‘dünya ikincisi’, oda korosu ve caz kategorilerinde ise ‘dünya üçüncüsü’ oldu ve üç altın diploma ile Türkiye’ye döndü. 2011’de ise Avusturya’da düzenlenen Dünya Koro Şampiyonası’nda, Çağdaş Müzik ve Folklor kategorilerinde ‘Dünya Şampiyonu’, Karma Korolar kategorisinde ise ‘Dünya İkincisi’ oldu ve şampiyonların yarıştığı ‘Grand Prix’de ise 2 altın madalya kazanarak toplam 5 altın madalya ile Türkiye’ye döndü. Koro son olarak, 2012 yılında, Amerika’da düzenlenen 7. Dünya Koro Olimpiyatları’ndan 3 altın madalya ve Macaristan’da düzenlenen Cantemus 9. Uluslararası Koro Festivali’nden de 1 altın madalya kazandı. Boğaziçi Caz Korosu zengin bir programla 19 Kasım akşamı Süreyya Operası’nda. Dinleyicilere özgün bir konser sunmanın sevincini yaşıyoruz.



    26 Kasım November Pazartesi Monday - 20.00



    ANKARA ÇAĞDAŞ MÜZİK TOPLULUĞU

    Ebru KARAAĞAÇ keman
    Tangör ERTAŞ keman
    Feza GÖKMEN viyola
    Onur ŞENLER viyolonsel
    Burak KARAAĞAÇ kontrbas
    Nusret İSPİR klarnet
    Selçuk AKYOL obua
    Kamerhan TURAN piyano

    Program
    U.C.ERKİN Kuartet
    U.C.ERKİN Piyanolu Kentet
    S. PROKOFIEV Piyanolu Kentet
    S. PROKOFIEV ‘Overture On Hebrew Themes’

Topluluk özellikle çağdaş bestecilerin değişik çalgı grupları için yazılmış oda müziği eserlerini seslendirebilmek amacıyla 2011 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara    Devlet Konservatuvarı, Başkent Üniversitesi Konservatuvarı, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası, Düseeldorf Deutche Oper am Rhein; seçkin üyelerinin bir   araya gelerek kurdukları bir oluşumdur. Belirtildiği gibi amaç, Çağdaş ve Türk Bestecilerinin eserlerini seslendirmeye yönelik olmasına karşın, topluluk repertuvarında Klasik, Romantik dönem   yapıtlarının yanında Popüler tarzdaki yapıtları da almaya çalışmaktadır.

Bu bağlamada topluluğun kadrosunda, çalınan eser ve programa göre değişiklikler olmakta, kadro oda müziği anlayışı sınırları içerisinde genişleyip daralmaktadır.

Bu bakımdan Ankara Çağdaş Müzik Topluluğu değişebilir organik yapısı, müzik sanatının karanlıkta kalmış, ülkemizde az seslendirilebilen yapıtların dinleyiciyle kavuşabilmesi için sanat dünyamıza özgün bir yapı sunmaktadır



Yorumlar