Floransa Maggio Musicale Orkestrası & Zubin Mehta & Güher ve Süher Pekinel - Aralık 2012


7 Aralık Cuma, 20.00
Haliç Kongre Merkezi, Sütlüce











FLORANSA MAGGIO MUSICALE ORKESTRASI
Zubin Mehta, 
şef
Güher & Süher Pekinel, 
piyano ikilisi











Program
Giuseppe Verdi
La Forza del Destino Uvertürü 
Béla Bartók
İki Piyano, Vurmalılar ve Orkestra İçin Konçerto      
Antonin Dvořák
Senfoni No. 7, Re minör, Op. 70  


İstanbul Kültür Sanat Vakfı 40. yılını her biri ülkemiz sanat gündemine damgasını vuracak etkinliklerle kutluyor. Berlin Filarmoni Orkestrası ve Kraliyet Concertgebouw Orkestrası’nın ardından Aralık ayında da İstanbullu müzikseverleri yine günümüzün en önemli orkestra ve sanatçılarıyla buluşturuyor. Floransa Maggio Musicale Orkestrası’nın çağımızın en büyük şeflerinden Zubin Mehta yönetiminde Güher ve Süher Pekinel’e eşlik edeceği konser, yılın en önemli olaylarından biri olacak şüphesiz.

Bugüne kadar Abbado, Bernstein, Furtwängler, Karajan, Klemperer, Maazel, Ozawa ve Solti gibi pek çok efsanevi konuk şefin yönetiminde konserler veren orkestrayla, Richard Strauss, Paul Hindemith, Igor Stravinsky, Krzysztof Penderecki gibi besteciler kendi eserlerinin dünya prömiyerlerini gerçekleştirdiler. Grammy de dahil olmak üzere bugüne kadar pek çok ödüle layık görülen Floransa Maggio Musicale Orkestrası, müzik dünyasının yıldızlarıyla oldukça önemli kayıt çalışmalarına, ayrıca radyo ve televizyon performanslarına imza attı. Riccardo Muti gibi isimleri de içeren orkestranın daimi şefler listesindeki son isim ise 1985’ten bu yana bu görevi başarıyla yürüten Zubin Mehta.

Zubin Mehta yönetiminde Floransa Maggio Musicale Orkestrası’nın konserini taçlandıracak solistler ise dünyaca ünlü piyano ikilimiz Güher ve Süher Pekinel. Müzik dünyasının seçkin eleştirmenleri Pekinellerin etkisini “kristal berraklık ve coşkulu enerji”, “altın dokunuş”, “derin duygusal sempati”, “renkli ve büyüleyici” gibi ifadelerle tanımlıyor. İlk kez altı yaşında dinleyici karşısına çıkan ikiz kardeşler, bugüne kadar neredeyse dünyadaki tüm önemli orkestralar eşliğinde konserler verdi, uluslararası kariyerlerinde her gün yeni bir başarıya imza atan Güher ve Süher Pekinel, günümüz piyano ikilileri arasında seçkin bir yere sahip.

İKSV 2012’ye veda ederken, Zubin Mehta yönetimindeki Floransa Maggio Musicale Orkestrası ile Güher ve Süher Pekinel piyano ikilisinin yer alacağı, uzun yıllar unutulmayacak bu konseri kaçırmamanızı tavsiye ederiz. 

Detaylı bilgi için www.http://iksv.org/tr

Yorumlar