Borusan Müzik Evi - Ocak 2013


18 Ocak 2013, 20.00

Katia-Marielle Labeque
















Katia Labeque piyano
Marielle Labeque piyano

Klasik müzik sevenlerin yakından tanıdığı Labèque piyano ikilisi, dünya çapında tanınmalarını sağlayan, George Gershwin’in “Rhapsody in Blue” adlı eserini kaydettikleri albümün ardından Berlin Filarmoni, Londra Senfoni, Boston Senfoni gibi büyük orkestralarla ve Sir Colin Davis, Sir John Eliot Gardiner, Paavo Järvi, Zubin Mehta, Sir Simon Rattle ve Michael Tilson Thomas gibi orkestra şefleriyle konserler verdiler. West Side Story’yi yorumladıkları albümleri ve Nazareno adlı son albümlerini de sevenleriyle buluşturan ikili, geçtiğimiz yıl “The Minimalist Dream House” adlı projeleri ile La Monte Young’ın, 1961 yılında Yoko Ono’nun New York’taki evinde verdiği konserlerden aldıkları ilhamı sahneye taşıdılar. Labèque kardeşler bu proje ile alternatif rock ve klasik müziği birleştirirken, çok yönlülüklerini de bir kez daha göstermiş oldular. 2012 yılında Pedro Almodovar’ın yapımcılığını, Felix Cabez’in ise yönetmenliğini üstlendiği bir belgeselle hayranlarının karşısına çıkan ikili, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile verecekleri konserin hemen ardından bu kez Borusan Müzik Evi’nde hayranlarıyla buluşacak.




30 Ocak 2013, 20.00

Reyent Bölükbaşı
















Jerfi Aji piyano
Cihat Aşkın keman
Taylan Aygar çello
Ayşem Bölükbaşı piyano
Ege Bölükbaşı çello
İmer Demirer trompet
Senem Ercan piyano
Didem Erken çello
Barış Güvenenler çello
Ayşegül Kirmanoğlu klarnet
Yelda Özgen Öztürk çello
Tuba Özkan viyola
Asaf Öksüz keman
Ali Perret piyano
Aysu Sulu Şanver flüt
Pınar Tezişçi keman
Gülden Teztel piyano
Seray Yücel piyano
ve Tuncel Kurtiz

Dostları, öğrencileri ve çocukları geride bıraktığımız yıl aramızdan ayrılan değerli sanatçı ve eğitmen Reyent Bölükbaşı’yı anmak için bir araya geliyor. Yelda Özgen’in düzenlediği bu anma konserinde Tuncel Kurtiz ve Ali Perret ile açılacak anma gecesinde Cihat Aşkın, İmer Demirer ve Trio’le sahne alacak isim ve topluluklardan birkaçı. Çello öğrencileri ise Reyent Bölükbaşı tarafından kurulan Violoncelli dörtlüsü ile konsere katılacak.

MİAM işbirliğiyle






31 Ocak 2013, 20.00

Nihal Atalay-Müge Hendekli
















Ozan Tunca viyolonsel
Nihan Atalay flüt
Müge Hendekli piyano

Klasik müziği sevdirmeyi ilke edinmiş olan ve 60 Dakikada Klasik Müzik adlı kitabın yazarı olan Ozan Tunca, bu kez açıklamalı bir yeni müzik konser sunuyor. Yeni müzik eserlerinde çalgıcıların nasıl farklı tınılar elde ettiğini, eserleri dinleyiciye sunmadan nasıl bir hazırlık yaptıklarını açıklayacak ve örnekler vererek gösterecek olan sanatçı, müzik dinleme farkındalığı konusunda bilgiler de verecek. Dinletide Claude Debussy, Anton von Webern, Selim Doğru ve George Crumb’ın eserlerinden bir seçki seslendirilecek.


Detaylı bilgi için http://www.borusanmuzikevi.com/tr/Anasayfa.aspx



Yorumlar