İş Sanat - Ocak 2013


03 Ocak 2013, 20:00
Hilary Hahn & Cory Smythe
Virtuoso

Hilary Hahn








Hilary Hahn keman
Cory Smythe piyano

Program
Arcangelo Corelli:  Keman Sonatı No. 4, Op. 5, Fa Majör
James Newton Howard 133… at Least*
Antón García Abril Three Sighs*
Mason Bates Ford’s Farm*
Johann Sebastian Bach “Chaconne” BWV 1004, Re minör (Partita No. 2’den)
ARA
Kala Ramnath Aalap and Tarana*
Jeff Myers The Angry Birds of Kauai
Gabriel Fauré Keman Sonatı No. 1, Op. 13, La Majör
Franghiz Ali-Zadeh Impulse
Michiru Oshima Memories
Mark-Anthony Turnage Hilary’s Hoedown
*dünya prömiyeri

Teknik parlaklığı, derin duygusal yorumları ve yeni müziğe bağlılığıyla zamanımızın en çok aranan yorumcularından biri olan Hilary Hahn İş Sanat’ta 2013’ün ilk konuğu oluyor. Time dergisinin 2001’de “Amerika’nın En İyi Genç Klasik Müzisyeni” ilan ettiği Hahn sadece 32 yaşında olmasına rağmen aldığı iki Grammy, çok sayıda Diapason ve Preis der deutschen Schallplattenkritik ödülleri ve
 2008 Classic FM/Gramophone Yılın Sanatçısı ödülü ile göz kamaştıran bir uluslararası üne sahip.
Dünyanın en seçkin orkestralarıyla düzenli olarak verdiği konserlerde ve en prestijli resital serilerinde
 her zaman coşkuyla ayakta alkışlanan Hahn, mükemmel bir olgunlukta seslendirdiği eserlere müzikal tutkusunun tüm ihtişamını katabilen ender genç sanatçılardan. Deutsche Grammophon ve Sony plak şirketlerinden çıkan 12 albümüne ek olarak 3 DVD ve bir Oscar adayı film müziği bulunan Hahn’ın çağdaş müziğe olan duyarlılığını gösteren “In 27 Pieces: The Hilary Hahn Encores”, sanatçının iki düzineden fazla besteciyi keman ve piyano için kısa parçalar yazmak için görevlendirmesi üzerine ortaya çıkan özgün bir proje. Gecede Hahn’a kusursuz icrasıyla piyanist CorySmythe eşlik ediyor. Üretken bir doğaçlamacı, oda müzisyeni ve çağdaş klasik müzik icracısı olan Smythe, hem solist hem de oda müzisyeni olarak Yeni Müzik için Darmstadt Uluslararası Yaz Festivali, New York City’deki Bang on a Can
Maratonu, Ravinia'nın Yükselen Yıldızlar Serisi ve Lincoln Center’da Mostly Mozart gibi uluslararası organizasyonlarda sahne alan önemli bir isim.



10 Ocak 2013, 20:00
Milli Reasürans’ta Parlayan Yıldızlar
Veriko Tchumburidze

Veriko Tchumburidze








Veriko Tchumburidze keman
Marina Cincaradze piyano


Program 
J. Brahms Scherzo Do minör
J. Brahms Keman Sonatı No.3, Re minör, Op.108
P.İ. Çaykovski Melodie Si bemol Majör
P.İ. Çaykovski Vals Scherzo Do Majör, Op.34
E.Ysaye Solo Sonat No.6 Mi Majör
F.Waxman Carmen Fantasy

Dünyanın en prestijli klasik müzik yarışmalarından birisi olan “7. Uluslararası Genç Müzisyenler Tchaikovsky Yarışması” birincisi Veriko Tchumburidze bu ay Parlayan Yıldızlar serisinin konuğu…. Bu yıl Eylül ayında İsviçre’nin Montreux şehrinde keman, viyolonsel ve piyano alanlarında yapılan yarışmada Keman Dalı’nda Birincilik Ödülünü kazanan 16 yaşındaki genç kemancı, Stravinski Oditoryumundaki gala konserinde Yuri Tkachenko şefliğindeki Novaya Russiya Devlet Senfoni Orkestrası ile Brahms’ın Keman ve Orkestra için Op.77 numaralı Konçertosu’nu başarıyla seslendirdi. Kemana 4 yaşında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Selahattin Yunkuş’un öğrencisi olarak başlayan Tchumburidze bugüne kadar Eskişehir Senfoni Orkestrası, MEÜ Akademik Oda Orkestrası, Bursa Devlet Senfoni Orkestrası ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası gibi ülkemizin önde gelen orkestralarıyla solist olarak sahne aldı. 2004 yılında Gülden Turalı Ulusal Keman Yarışması’nda ve 2006’da da Gürcistan Ulusal Yarışması’nda birincilik ödüllerini kazanan genç sanatçı 2010 yılından bu yana “Güher & Süher Pekinel ile Dünya Sahnelerinde Genç Yetenekler” bursu kapsamında Viyana’da Hochschule für Musik’te öğrenimini pedagog Prof. Dora Schwarzberg ile sürdürmektedir. Kasım ayında “Dünya Sahnelerinde Genç Yetenekler” projesi kapsamında diğer bursiylerle birlikte Sascha Goetzel şefliğindeki Borusan Filarmoni Orkestrası eşliğinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde bir konser veren Veriko Tchumburidze’nin aynı proje dahilinde gerçekleştirilen ve geçtiğimiz yıl Lila Müzik etiketiyle müzikseverlere sunulan ilk CD ve DVD kaydında da beğenilen performansıyla yer alıyor.

Millî Reasürans Konser Salonu
Maçka Caddesi No:35 Şişli - İstanbul
• Rezervasyon İş Sanat’ın issanat@isbank.com.tr e-posta adresinden veya 212 316 10 83 numaralı telefonundan yapılabilir.
• Yerler numarasızdır ve salon kapasitesi ile sınırlıdır.
• Bir seferde en fazla dört kişilik rezervasyon yaptırılabilir.




18 Ocak 2013, 20:00
Camerata Salzburg & Piotr Anderszewski

Camerata Salzburg








Camerata Salzburg
Piotr Anderszewski yöneten/piyano
Alecander Janiczek Lider
Piyano....... ve Füg

Program 
L. van Beethoven Büyük Füg, Op.133, Si Majör 
W. A.Mozart Piyano Konçertosu No. 23, KV 488, La Majör
W. A. Mozart Adagio & Füg, KV 546, Do minör
W.A. Mozart Piyano Konçertosu KV 453, Sol Majör 


50 yıldan uzun köklü geçmişiyle bugün tamamen geleneksel bir oda orkestrasının olgunluğuna ulaşan Camerata Salzburg, “mükemmellik arayışında” sloganlarıyla tam anlamıyla özdeşleşen performanslarına bir yenisini daha eklemek üzere bir kez daha İstanbul’da. 20 farklı ulus ve kültürden gelen ancak ortak dilleri müzik olan genç ve hevesli müzisyenlerden oluşan kadrosuyla adeta çok uluslu dünyanın bir yansıması olan topluluk dinleyicilere bulaştırdığı müzik yapma neşesini her daim içinde barındırmakta. Her sene neredeyse tamamı özel olarak finanse edilen 80’den fazla konser vererek Avrupa’da ender görülen bir başarıya imza atan topluluğa kendi jenerasyonun göze çarpan müzisyenlerinden biri olan Piotr Anderszewski bu konserde şef ve solist olarak katılıyor. Choc du Monde de la Musique ve ECHO Klassik ödülleri kazandığı ilk CD’si Beethoven Diabelli Varyasyonları ile adını duyuran Polonyalı piyanist derin ve orijinal yorumlarıyla tanınmakta. Büyük bir bağlılık duyduğu yurttaşı Szymanowski’nin solo piyano eserlerine yer verdiği kaydıyla büyük beğeni kazanan ve en iyi enstrümantal disk kategorisinde Classic FM Gramophone Ödülü’ne layık görülen Anderszewski bugüne kadar Berlin Filarmoni, Boston Senfoni, Chicago Senfoni, Londra Senfoni, Philadelphia Orkestrası ve Royal Concertgebouw gibi pek çok seçkin toplulukla sahne aldı. Sanatçı aynı zamanda her dört yılda bir olağanüstü yetenekli piyanistlere verilen prestijli Gilmore ödülünün de sahibi.



27 Ocak 2013, 15:00
Çocuklar için Notada Yazmayanlar

Emir Gamsızoğlu-Memet Ali Alabora








Memet Ali Alabora anlatıcı
Emir Gamsızoğlu piyano
İstanbul Trio
ayrıca her gösteride sürpriz konuklar...
Konsept Emir Gamsızoğlu, Memet Ali Alabora
Işık Tasarım Yüksel Aymaz

Klasik müzik deyince aklınıza ilk ne geliyor? Bizim aklımıza muhabbet geliyor, güzel zaman geçirmek geliyor, eğlence geliyor. Çünkü biz yıllardır klasik müzik sayesinde çok eğlendik. Bu eğlencemizi Türkiye'nin birçok yerindeki arkadaşlarımızla da paylaştık. Arkadaşlarımız bazen yaşıtlarımız, bazen büyüklerimiz, bazen de küçüklerimiz oldu. 
İş Sanat'ta beşinci yılımızda, sizleri de klasik müzikle keyifli zaman geçirmeye davet ediyoruz. Birlikte müzik dinlemeye, sohbet etmeye, müzisyen arkadaşlarımızla tanışmaya çağırıyoruz. Bu yıl da her gösteride sürpriz konuklarımız olacak. Üflemeli çalgılar, şarkıcılar, farklı enstrümanlarla tanışabileceksiniz.
Bildiğiniz melodileri duymak, bilmediklerinizden keyif almak, müzikli hikayeler dinlemek için piyanist Emir Gamsızoğlu ve oyuncu Memet Ali Alabora, İstanbul Trio ile birlikte sizleri bekliyor olacak. Çocuklar için Notada Yazmayanlar İş Sanat'ta.

Yorumlar