Süreyya Operası - Ocak 2013


6 Ocak Pazar, 16.00
Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi












Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Kasım 2007’den bu yana 5 ayrı kültür merkezinde, piyano-keman-gitar-bağlama ve vurmalı çalgılar branşlarında ücretsiz müzik eğitimi seferberliği olarak çalışmalarını sürdürmektedir. 2009 yılı Ekim ayı itibari ile dans, bale, drama ve resim dallarını da bünyesine katmıştır. Yıl içerisinde 5 yaşından 14 yaşına kadar toplam 2500 öğrenci bu merkezde müzik, dans, bale, drama, resim bölümlerinden eğitim almaktadır. Konusunda uzman 24 öğretmenle çalışmalarını sürdüren Çocuk Sanat Merkezi; müzik, bale, dans bölümleri için öğrenci alımlarını yetenek sınavıyla yapmaktadır. Mezun ve eğitimi devam eden öğrencilerden seçerek oluşturulan Çocuk ve Gençlik Yaylı Çalgılar Orkestrası ve Çocuk ve Gençlik Korosu, Halk Müziği Korosu, Gitar Orkestrası, Bağlama Orkestrası’nı da ekleyerek her yıl sene içinde ve sene sonunda çalışmalarını konserlerle sunmaktalar. Çocuk Sanat Merkezi, geçen yıl Süreyya Operası’nda başarılı bir ‘Yeni Yıl Konseri’ gerçekleştirmişti. Yoğun ilgi üzerine bu yıl da yine ‘Yeni Yıl’ konsepti içerisinde bir konser gerçekleştirecekler. Unutmamalı ki, çocukların küçük yaştan başlayarak sanat eğitimi almaları, toplumun gelecekteki uygarlık düzeyinin elementleridir.




7 Ocak Pazartesi, 20.00












“Solo ve Dört El Piyano”
Hande DALKILIÇ piyano
Rüya TANER piyano

Konser kariyerlerini ayrı ayrı sürdürmekte olan piyanist Hande Dalkılıç ile Rüya Taner bu kez Süreyya Operası’nda bir piyanoda buluşacaklar. Süreyya Operası dinleyicilerinin yakından tanıdığı sanatçılardan olan Dalkılıç ve Taner, önce romantik dönemden empresyonist ve çağdaş döneme uzanan solo piyano eserlerini seslendirip, ardından tek piyanoda dört el çalarak; son derece zengin ve renkli bir piyano gecesi sunacaklar.

Program
F. Chopin Nocturne Fa Diyez Majör Op.15 No.2
F. Chopin Mazurka Si Minör Op.33 No.4
F. Liszt “Funérailles”
C. Debussy Reflets dans I’eau, Images 1
Z. Kodaly Marosszek Dansları
E. Grieg “Peer Gynt Suite” Op.46 (Dört el piyano için)
M. Ravel “Introduction&Allegro” (Dört el piyano için)
J. Brahms Macar Dansları (Dört el piyano için)





21 Ocak Pazartesi, 18.00










“Eşsiz Tınılar”
Fuaye Konseri 

Özgecan GÜNÖZ KIZILAY keman
Beste TIKNAZ viyola
Onur ÖZKAYA kontrbas
Damla ALİZADE flüt
Evrim GÜVEMLİ klarnet
Can OKAN piyano

Akademik kariyerlerinin yanı sıra, çeşitli orkestralarda müzik yaşamlarına devam eden altı genç müzisyen, alışılagelmişin dışında bir oda müziği oluşumu ile, ünlü Rus bestecilerinin fazla göz önünde olmayan ve az yorumlanan oda muziği eserlerini tanıtmak amacıyla bu konseri hazırladı.
İlk bölümünü Loeffler ve Stravinsky’den eşsiz tınıların oluşturduğu konserin, final bölümünde Prokofiev’in iki farklı eserini dinleyeceğiz..

Program
Charles Martin Loeffler İki Rapsodi (obua, viyola ve piyano için)  No.1 L’Etang
Igor Stravinsky Askerin Öyküsü (keman, klarnet ve piyano için)
Igor Stravinsky Elegie(solo viyola için)
Ottorino Respighi Antik Arya ve Danslar (klarnet, keman, viyola, viyolonsel için)
Sergey Prokofiev Yahudi Temaları Üzerine Uvertür Op.34





28 Ocak Pazartesi,18.00










“Bir Şölendir Opera, G.F. Händel”
Mehmet ERGÜVEN, anlatan

Georg Friedrich Händel’in 19. yüzyıla özgü opera estetiğiyle bağdaşmayan sahne eserleri, çeyrek yüzyılı aşkın bir süredir opera repertuvarının demirbaş yapıtları arasında yer alıyor artık. Jules César, hiç kuşku yok ki barok opera sahnesine nihayi şeklini veren bu büyük ustanın gelecek kuşaklara armağan ettiği kusursuz bir başyapıt. Händel sadece bu eseriyle bile Beethoven’ın övgüsüne layık olduğunu kanıtlıyor:
“Händel mezarı önünde diz çöküp saygı duruşunda bulunacağım tek bestecidir.”
L.v. Beethoven



Detaylı bilgi için http://www.sureyyaoperasi.org

Yorumlar