Süreyya Operası - Şubat 2013


 4 Şubat Pazartesi, 20.00










   Borusan Quartet: "Üç Besteci Üç Prömiyer"
   Reto Bieri klarnet

   Program
   Mahir Çetiz’in yeni eseri  dünya prömiyeri
   Özkan Manav yeni eseri  dünya prömiyeri                              
   Hasan Uçarsu yeni eseri  dünya prömiyeri                              
   Berio Solo Klarnet için “Lied”
   Mozart La Majör Klarnetli Beşli, KV581



11 Şubat Pazartesi, 20.00








“Piyanolu Quartet Gecesi”
Nicolas DAUTRICOURT keman
Miguel da SILVA viyola
Yovan MARKOVITCH viyolonsel
İris ŞENTÜRKER piyano

Program
MOZART Piyanolu Kuartet Sol Minör No.1 KV 478
FAURE Piyanolu Kuartet Do Minör No.1 Op.15
BRAHMS Piyanolu Kuartet Sol Minör Op. 25

Kış günlerinde içinizi ısıtacak bir program... Oda müziği virtüözleri yine bir arada... Ülkemizde de birçok kez birlikte konser vermiş üçlü, ünlü kemancı Nicolas Dautricourt ile birlikte renkli ve coşkulu bir programla Kadıköylü müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Yılın heyecan verici konserlerinden olduğunu söylemeliyiz.

‘Adami’ tarafından ‘Yılın Klasik Keşfi’ seçilerek Georges Enesco ödülü alan Nicolas Doutricourt, neslinin en parlak ve beğenilen Fransız kemancılarından biri olarak kabul edilmektedir. Sanatçı, Henryk Wieniawski, Jeunnesses Musicales, Rodolfo Lipizer ve Gian- Battista Viotti gibi birçok yarışmada ödül kazanmış ve finalist olmuştur. Philip Hirschorn, Miriam Fried, Jean-Jacques Kantorow, Gerard Poulet, Jean Mouillere gibi önemli ustalarla çalışmış olan Doutricourt 2007 yılından beri “Moments Musicaux de Gerberoy”un artistik direktörlüğünü yapmaktadır.

Fransız-İsviçreli müzisyen Miguel da Silva, Paris ‘Conservatoire National Superieur de Musique’i hem viyola hem oda müziği dallarında jüri tarafından verilen özel oy ve oy birliği ile birincilikle bitirdi. 1985 yılında Paris’te düzenlenen Uluslararası Oda Müziği Yarışması’nda birincilik ödülünü kazandı. Ysaÿe Quartet, Amadeus Yaylı Quartet, Walter Levin-Lasalle Quartet, Piero Farulli-İtalyan Quartet ve Hatto Beyerle- Alban Berg Quartet ile çalışmalarını sürdürdü. Ysaÿe Quartet’le Evian’da düzenlenen yarışmada birinci olduktan sonra, uluslararası kariyerini ve başarılarını Japonya’dan Amerika’ya kadar duyurdu.

Birçok CD kaydı olan Yovan Markovitch, “Conservatoire National de Région de Paris”’de (Paris Ulusal Bölge Konservatuvarı) yaylı kuartet ve oda müziği öğretmenliği yapmaktadır. Birçok ülke ve şehirde önemli sanat merkezlerinde konserler veren Markovitch, çalışmalarını Ysaÿe Quartet ile sürdürmektedir.

Oda Müziği ve piyano öğrenimini Paris’te Alfred Cortot Ecole Normale de Musique’de tamamlayan ve ‘Alfred Cortot Concours Diplômes Superieurs de Concertiste’ 2005 oda müziği yarışması birincisi İris Şentürker, MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’nda öğretmenlik yapmaktadır. Piyanist, solo çalışmalarını yoğunlukla devam ettirirken, oda müziği çalışmalarını kurucu üyesi olduğu piyanolu dörtlü ‘‘QuadroTurco’’ ile sürdürmektedir




18 Şubat Pazartesi, 18.00








“Müzikal Manzaralar” 
Fuaye Konseri 
Jerfi AJİ piyano

Program
C. DEBUSSY Images, 1. Defter
A. SCRIABIN Piyano Sonatı No. 5, Op. 53
T.Z. ÖZDEMIR Thumbnails *
E. CHABRIER Pitoresk Parçalar
F. CHOPIN Andante Spianato et Grande Polonaise Brillante, Op. 22
* Dünya prömiyeri

Doğa manzaralarını müzikle tasvir eden ve dinleyicinin hayal gücünde farklı imgeler çağrıştıran eserlerden oluşan bir program... Romantik ve empresyonist dönemden seçilmiş eserlerin ağırlıklı olduğu programda başarılı genç kuşak Türk bestecilerden Tolga Zafer Özdemir’in “Thumbnails” adlı eserinin dünya prömiyeri ve günümüzde eserlerine konser programlarında pek de sık rastlanmayan ünlü Fransız besteci Emmanuel Chabrier’nin “Pièces pittoresques” isimli süitinden bölümler de yer alıyor. Son derece ilginç bir program fuaye konseri dinleyicilerini bekliyor.




25 Şubat Pazartesi, 20.00








Ayla ERDURAN keman
Sedef ERÇETİN viyolonsel
Burçin BÜKE piyano

Program
J. BRAHMS Piyanolu Trio No.1 Si Majör Op.8
S. RAHMANİNOV Trio Élégiaque Re Minor No.2 Op.9

Efsane keman sanatçısı Ayla Erduran 1971’den bu yana Türkiye Cumhuriyeti ‘Devlet Sanatçısı’dır. 1957’deki Wieniawski yarışmasında yüz yirmi kemancı arasından ilk altıya girerek ödül kazanmıştır... 1958’de Brüksel’de Ulvi Cemal Erkin’in keman konçertosunun ilk seslendirişini bestecisi yönetiminde gerçekleştirirken, konseri Belçika Kraliçesi Elizabeth de izlemiştir... Yalnızca 1961 ve 1962 yıllarında Kanada’da gerçekleştirdiği turnelerde iki yılda toplam yüz altmış konser vermiştir... 1964’te Mithat Fenmen eşliğinde Londra’da verdiği ilk resitalinde Harriet Cohen-Olga Verney ödülüne değer bulunmuştur...

Erduran, 1970’de Hollanda’da Beethoven Ödülü’nü kazanmıştır... Dünyanın birçok prestijli salonlarındaki konserlerinin yanı sıra Anadolu’nun çeşitli illerinde konserler vermiştir... Sanatçı, 2006’da İKSV’nin ‘’Ömür Boyu Başarı’’ ödülüne, 6 Aralık 2006 tarihinde de Sevda Cenap And Vakfı “Onur Altın Madalyası’’na değer bulunmuştur... Ayla Erduran hakkında iki kitap yazılmıştır.

Sıra dışı yeteneği sayesinde klasik müziğin yanı sıra caz ve tango gibi farklı türlerin
icrasında da son derece yetkin olan Sedef Erçetin Atala, doğaçlamalarıyla da uluslararası düzeyde beğenilen bir müzisyendir. Atala dünyanın pek çok yerinde konserler verdi, festivallere katıldı. Çellist, Gerardo Di Giusto’nun Camerata Ambigua’sı ve Florin Niculescu’nun Drina Quartet’i ile zaman zaman çalmasının yanı sıra; Diana Krall, Manu Dibango, Barbara Luna, Henri Salvador ve Luciano Pavarotti gibi pek çok ünlü isimle birlikte sahne almıştır. Kerem Görsev Trio ile birlikte Chamber Jazz projesi kapsamında da konserler vermektedir.
Burçin Büke klasik müzik severler kadar caz dinleyicileri tarafından da ilgiyle takip edilen bir piyanisttir. 11 senelik Ankara Devlet Konservatuarı’nın Yüksek bölümününden 5 senede mezun olduktan sonra, Hannover Müzik Akademisi’nin solistlik sınavını da birincilikle bitirmiştir. Yurt içi ve yurt dışındaki prestijli salonlarda sayısız konserler vermiş, solist ve eğitmen olarak festivallere katılmıştır. Büke, Londra ve New York’ta Steinway-Sons sanatçısıdır. Sanatçının altı adet CD kaydı bulunmaktadır.



Yorumlar