İş Sanat - Mart 2013


2 Mart 2013, 20:00

Andreas Scholl








Andreas Scholl, kontrtenor
Tamar Halperin, piyano

Program 
J. Haydn
Despair
The Wanderer
Recollection

W. A. Mozart
Das Veilchen K.476
Rondo, K.494, Fa Majör (solo piyano)
Abendempfindung K.523

F. Schubert
Vals, Op. 18 No. 6, Si minör (solo piyano)
Im Haine D.738
Abendstern D.806
An Mignon D.161
Du bist die Ruh D.776
Der Jüngling auf dem Hügel D.702
Death and the Maiden D.531

J. Brahms 
Intermezzo Op. 118 No. 2 (solo piyano)
Mein Mädel hat einen Rosenmund
Guten Abend
All mein Gedanken
Da unten im Tale
Es ging ein Maidlein zarte
In Stiller Nacht

Nefes kesen sesiyle günümüzün en büyük kontrtenorlarından Andreas Scholl bu ay Virtuoso kuşağında! Fanfare dergisinin “…daha önce hiçbir zaman olmadığı kadar çok sayıda mükemmel kontrtenor bulunduğu günümüzde aralarından sadece biri Caruso'nun yüzyıl önce zamanının tenorları arasında çıktığı gibi öne çıkmaktadır…" yorumuyla övdüğü Scholl, eşine gerçekten yüzyılda bir rastlanan nadir bir yetenek. Akıcı ses tonu, muhteşem tekniği ve kusursuz vurguladığı cümlelerle herkesi büyüleyen sanatçı, Handel’in en büyük alto rollerini yazdığı 18. yüzyıl kastratosu Senesino’nunki ile aynı olan ses aralığıyla en zor rol ve aryaların altından kolaylıkla kalkabiliyor. 2005 yılında Londra’daki ünlü Albert Hall'e solo söylemek üzere davet edilen ilk kontrtenor olan Scholl burada verdiği resitalle büyük sansasyon yarattı. Onu en iyilerin zirvesine koyan duyarlı ve kendinden emin vokaliyle kaydettiği çok sayıda albümü kendisine Prix de l’Union de la Presse Musicale Belge, Edison, Cannes Classical, Gramophone ve iki kez ECHO Ödülü’nü kazandırırken, 2010 çıkışlı O Solitude albümü vokal kategorisinde prestijli 2012 BBC Müzik Dergisi Ödülü’ne layık görüldü. Sanatçıya eşlik edecek olan Tamar Halperin ise Scholl’un uzun soluklu bir resital partnerleri. Rönesans’tan günümüze uzanan repertuarıyla hem solo hem de çeşitli oda topluluklarıyla Avrupa, Birleşik Devletler, Meksika, Japonya, Kore ve Avustralya’da konser veren Halperin, Andrea Scholl başta olmak üzere Laurence Cummings, Michael Wollny, New York Filarmoni ve Serafin Camerata Orkestrası gibi seçkin müzisyen ve topluluklarla işbirliği yapmaktadır. 




6 Mart 2013, 20:00

Emmanuel Pahud








Franz Liszt Oda Orkestrası
Emmanuel Pahud, flüt

Program
J.S. Bach Brandenburg Konçertosu No. 3, BWV 1048, Sol Majör
A. Vivaldi Flüt Konçertosu Op. 10 No. 1, “La Tempesta di mare“
H. Purcell Abdelazer Süiti
F. Grosse Flüt Konçertosu No. 3, Sol Majör
F. Martin Flüt, Yaylı Orkestra ve Piyano için Balad No. 3
W. A. Mozart Divertimento, KV 138, Fa Majör

G. S. Mercedante Orkestra ve Flüt için Konçerto No.2, Op. 57, Mi minor
Müziğe altı yaşında başlayan ve 1990’da Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris’den Birincilik Ödülü ile mezun olmasının ardından kariyer basamaklarını hızla tırmanan Emmanuel Pahud kendi jenerasyonunun en maceracı ve heyecan uyandıran müzisyenlerinden biri olarak gösteriliyor. 1997’de prestijli Victoires de la Musique ödüllerinde Yılın En İyi Enstrümancısı seçilmesiyle yıldızı parlayan ve henüz yirmi iki yaşındayken Claudio Abbado yönetimindeki Berlin Filarmoni’nin baş flütçüsü olan Pahud enerji dolu yorumları ve yeteneğiyle dünyanın dört bir yanında azımsanmayacak bir hayran kitlesine sahip. Gramophone Dergisi’nin “son yılların en iyisi; flütünü yormadan ve cızırdayan vibratolara başvurmadan, enstrümanın kendine has ses yelpazesine saygı duyan bir müzisyen” yorumunu yaptığı sanatçı bu yıl yarım asırlık tarihini kutlayan Franz Liszt Oda Orkestrası ile sahneyi paylaşıyor. Franz Liszt’e derin hayranlığının bir ifadesi olarak bestecinin adını alan topluluk sadece Macaristan’ın değil aynı zamanda uluslararası klasik müzik yaşamının bir temsilcisi olarak dünyaca ünlü Macar yaylı geleneğini tüm dünyaya duyurma amacını taşıyor. Monteverdi, Bach, Vivaldi, Mozart’tan romantiklere ve 20. yüzyıl bestecilerine uzanan ve neredeyse tüm müzik tarihi kapsayan repertuarıyla 200'den fazla kaydı piyasaya çıkan topluluk üç kez Fransa Académie de disque Grand Prix ve birçok kez de Macaristan'da Yılın Kaydı ödülüne sahip oldu.



17 Mart 2013, 15:00

Emir Gamsızoğlu-Memet Ali Alabora








“Çocuklar için Notada Yazmayanlar”
Memet Ali Alabora, anlatıcı
Emir Gamsızoğlu, piyano
İstanbul Trio
ayrıca her gösteride sürpriz konuklar...

Emir Gamsızoğlu, Memet Ali Alabora, konsept
Yüksel Aymaz, ışık tasarım

Klasik müzik deyince aklınıza ilk ne geliyor? Bizim aklımıza muhabbet geliyor, güzel zaman geçirmek geliyor, eğlence geliyor. Çünkü biz yıllardır klasik müzik sayesinde çok eğlendik. Bu eğlencemizi Türkiye'nin birçok yerindeki arkadaşlarımızla da paylaştık. Arkadaşlarımız bazen yaşıtlarımız, bazen büyüklerimiz, bazen de küçüklerimiz oldu. 
İş Sanat'ta beşinci yılımızda, sizleri de klasik müzikle keyifli zaman geçirmeye davet ediyoruz. Birlikte müzik dinlemeye, sohbet etmeye, müzisyen arkadaşlarımızla tanışmaya çağırıyoruz. Bu yıl da her gösteride sürpriz konuklarımız olacak. Üflemeli çalgılar, şarkıcılar, farklı enstrümanlarla tanışabileceksiniz.
Bildiğiniz melodileri duymak, bilmediklerinizden keyif almak, müzikli hikayeler dinlemek için piyanist Emir Gamsızoğlu ve oyuncu Memet Ali Alabora, İstanbul Trio ile birlikte sizleri bekliyor olacak. Çocuklar için Notada Yazmayanlar İş Sanat'ta.




18 Mart 2013, 20:00

Kevin Griffiths-Paul Lewis








Berlin Oda Orkestrası
Kevin Griffiths, şef
Paul Lewis, piyano


Program
W. A. Mozart Uvertür, Lucio Silla, K.135
W. A. Mozart Piyano Konçertosu No. 25, K.503, Do Majör
W. A. Mozart Senfoni No. 41, K.551, Do Majör, “Jupiter”

Zamanımızın en iyi Beethoven yorumcularından kabul edilen Paul LewisAlmanya’nın en geleneksel topluluklarından Berlin Oda Orkestrası eşliğinde bu ay İş Sanat sahnesinde. Yüksek teknik ustalıkla birleşen müzikalitesiyle kaydettiği komple Beethoven Sonatlarla çok az piyanistin ulaşabildiği saygın bir konuma yerleşen İngiliz sanatçı bugün kendi kuşağının önde gelen piyanistlerinden biri olarak gösteriliyor. Konser performansları ve Harmonia Mundi’den çıkan Beethoven konçertoları, Diabelli Varyasyonları ve Gramophone dergisinin “Son yılların en çok ödüllü kayıt maratonlarından biri… Kaçırılmaz bir mihenk taşı” yorumunu yaptığı komple piyano sonatları kaydıyla tüm dünyada büyük eleştirel beğeni ve ilgi gören Lewis, Kraliyet Filarmoni Derneği’nin Yılın Enstrumancısı Ödülü, South Bank Show Klasik Müzik Ödülü, Diapason d'or de l'annee, iki Edison ödülü, Preis der Deutschen Schallplattenkritik, bir Avustralya Limelight Ödülü ve üç Gramophone ödülüne layık görüldü. Beethoven’in beş konçertosunu tek bir Proms sezonunda çalarak BBC Proms tarihinde bir ilke imza atan sanatçıyla sahneyi paylaşan Berlin Oda Orkestrası ağırlıkla genç kuşak müzisyenlerinden oluşan kadrosu ve İspanya, İtalya, Fransa, İngiltere, Japonya, Hindistan, Arjantin, Brezilya, Şili, ABD ve Kanada gibi ülkelerde verdiği birinci sınıf konserlerle uluslararası dikkat çekmekte. 2010 Sir Georg Solti Yarışması ikincisi İngiliz şef Kevin Griffiths yönetimindeki topluluk tamamen Mozart’ın yapıtlarından oluşan bir programla müzikseverlerin karşısında olacak.


Detaylı bilgi için http://www.issanat.com.tr


Yorumlar