İş Sanat - Nisan 2013


02 Nisan 2013, 20:00










Bavyera Radyo Oda Orkestrası
Radoslaw Szulc, şef
Martin Fröst, klarinet

W. A.Mozart Ein musikalischer Spass, K.522
W. A. Mozart Klarnet Konçertosu, K. 622, La Majör
F. Schubert/G. Mahler Der Tod und das Mädchen

Gerek çok yönlü yeteneği gerekse karizmatik kişiliğiyle günümüzün en önemli nefesli enstrümancılarından biri olan İsveçli klarnet virtüözü
Martin Fröst İş Sanat’ta sezonun en çarpıcı konserlerinden birine imza atıyor. 1997 Cenevre Yarışması’nın biricisi ve 2003-2005 BBC 3 Yeni Nesil Sanatçısı seçilen Fröst, güçlü ve zarif tonu ve göz alıcı tekniğiyle dünyanın önde gelen müzik merkezleri tarafından sıklıkla aranan ve büyük orkestralarla düzenli görünen isimlerden biri. Sadece başlıca klarnet eserlerini değil aynı zamanda müzikal yaratıcılığa yeni keşifler getirme tutkusuyla ilham kaynağı olduğu pek çok bestecinin yapıtlarını kapsayan repertuarıyla da ayrıcalıklı bir yere sahip olan sanatçıya homojen ve gür yaylı tonuyla tanınan ve bugün Münih'in müzik hayatının önemli bir parçası olan Bavyera Radyo Oda Orkestrası eşlik ediyor. Bugüne kadar Lang Lang, Janine Jansen, Maxim Vengerov, Julian Rachlin, Shlomo Mintz, Sabine Meyer, Mischa Maisky ve Lars Vogt gibi seçkin solistler ile işbirliği yapan topluğu birlikte İtalya, İsviçre ve İspanya turneleri yaptığı daimi şef ve sanat direktörleri Radoslaw Szulc batonu altında izleyeceğiz. 1999’da Lorin Maazel tarafından Bavyera Radyo Senfoni Orkestrası’nın birinci konsermasyterı tayin edilen ve Avrupa'nın önde gelen konsermaysterlardan biri olarak ün yapan Szulc, düzenli konuk şef olarak davet edildiği the Philharmonia ve Londra Senfoni gibi orkestralarla verdiği konserlerle artık olağanüstü kalitede bir şef olduğunun işaretlerini veriyor.



08 Nisan 2013, 20:00
Sabahattin Ali'den Hikayeler”

Gece Kapladı Her Yeri
Atilla Birkiye hazırlayan, Serdar Yalçın müzik direktörü, besteler, piyano,Mehmet Birkiye sahneye UygulayanDeniz Erdoğan Likos mezzo-soprano Seda Subaşı keman Gürhan Eteke klarinet Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar, Hakan Gerçek hikayeleri seslendirenler


Sabahattin Ali (1907-1948), modern hikâyemizin kurucularından ve toplumcu gerçekçi edebiyatın ilk temsilcilerindendir. Acımasız bir cinayete kurban gitmiş, bu cinayet hâlâ aydınlatılamamıştır. Öldürülüşünün 65. yılında büyük yazarımızı saygıyla anıyoruz.

Gece Kapladı Her Yeri adlı dinletide, Sabahattin Ali’nin “Hanenda Melek”, “Gramofon Avrat” ve “Hasanboğuldu” adlı hikâyeleri, Serdar Yalçın’ın besteleri eşliğinde ve eski bir radyo kayıt stüdyosunun canlandırıldığı sahne düzeninde şarkılarla birlikte seslendiriliyor.



12 Nisan 2013, 20:00









Prag Filarmoni
Jakub Hrusa, şef
Lise De La Salle, piyano

W. A.Mozart Senfoni No. 32, KV 318, Sol MajörL. van Beethoven Piyano Konçertosu No. 4, Op. 58, Sol MajörA. Dvorak Symphony no. 8 in G major op. 88

Zirvede bir topluluk, genç ve duyarlı bir şef, büyüleyici şiirselliği ve baş döndüren tekniğiyle eleştirmenleri defalarca kendine hayran bırakan etkileyici bir piyanist… İlk konserini Fransa Ulusal Radyosu’unda 9 yaşında vererek klasik müzik dünyasına yeni bir yıldızın doğduğunun sinyallerini veren Lise de la Salle bugün Avrupa, Birleşik Devletler ve Asya’nın en seçkin müzik merkezlerinde konserler vererek göz alıcı bir uluslararası kariyer sürdürüyor. New York ve Washington çıkışlarına kapı açan Genç Konser Sanatçıları Uluslararası Seçmelerinde birincilik ödülünü kazanan De La Salle, çeşitli ödül ve olağanüstü kritikler alan ilk 5 kaydının ardından 2011 Eylül çıkışlı Liszt’e adadığı son CD’si ile Diapason d’Or, ARTE Ayın CD’si ve Grammophone Editörün Seçimi ödüllerine layık görüldü. Fransız sanatçıya gecede bugün tüm Çek orkestralarının zirvesinde yer alan Prag Filarmoni eşlik edecek. 1994’te ünlü şef Jiří Bělohlávek’ın girişimleriyle kurulan ve gerçek bir tutku ve bağlılık gösteren genç kadrosuyla şöhretini kısa sürede yurtdışında inşa etmeye başlayan topluluk, müzik direktörü ve daimi şefleri Jakup Hrůša yönetiminde İstanbul’a geliyor. Yeni neslin dikkat çeken şeflerinden gösterilen ve 2011’de Gramophone dergisi tarafından “Büyüklüğün Eşiğinde” on genç şeften biri adlandırılan Hrůša, 2010 yılında Prag Filarmoni ile Prag Bahar Festivali'nin açılış konserini yöneterek 1949 yılından bu yana festivali yöneten en genç şef oldu.




14 Nisan 2013, 15:00









Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler
Grimm kardeşler, yazan
Yavuz Pekman, uyarlayan
Işıl Kasapoğlu, yönetmen
Alper Maral, müzik
Hakan Dündar, dekor ve kostüm
Duygu Güngör, koreografi
Cem Yılmazer, ışık tasarımı
ZeynepSu Kasapoğlu, yönetmen yardımcısı



Pamela Spence, Sibel Altan, Hakan Atalay, Sarp Aydınoğlu, Sezin Bozacı, Merve Dağlı, Merve Dizdar, ZeynepSu Kasapoğlu, Serkan Keskin, Mustafa Kırantepe, Yavuz Pekman, Volkan Muzaffer Sarıöz, Uğur Senkeri, Mehmet Şeker, Sabahattin Yakut, oyuncular, dansçılar ve koro


Bir masalımız var size. Hem küçüklere, hem büyüklere; ne küçük, ne büyük, masal dinlemeyi sevenlere! Zaten masal dinlemeyi bıraktığı için yaşlanmaz mı insan? Bir varmış, bir yokmuş, bir olmamış, bir olmuş; masal bilmeyen kişi olur muymuş? Bir masalımız var size. Dinleyin eğlenin diye, izleyin düşünün diye, seyredin neşelenin diye…

Bir oyunumuz var size. Hem bilenlere, hem bilmeyenlere; bildiğini bir daha öğrenmek isteyenlere! Zaten öğrenmeyi bıraktığı için yaşlanmaz mı insan? Biri güçmüş, biri kuşmuş, biri düşmüş, biri koşmuş; oyun oynamayan kişi olur muymuş? Bir oyunumuz var size. Gelin siz de bizimle oynayın diye, oynayın kendinizi bulun, oynayın birbirinizi sevin diye…

Bir öykümüz var size. Pamuk Prenses’in öyküsü; hemen üzülmeyin çok dinledim onu diye! Zaten bildiğini sandığı için yaşlanmaz mı insan? Biri hizmetçi, öbürü ece, biri dev, diğeri cüce; öykü okumayan kişi olur muymuş? Öykü olmadan nasıl sıkıcı hayat, müzik olmadan yaşam ne kadar bayat; bir öykümüz var size, gelin birlikte izleyelim bütün çirkinliklere inat…


aman pamuk aman aman
neler getirir insana zaman
korkma hiç yitirme umudunu
yeter ki güçlü ol yeter ki inan
kendine inanırsa kazanır insan




16 Nisan 2013, 20:00









Milli Reasürans'ta Parlayan Yıldızlar”
Doğa Altınok, keman
Madina Zhulmurzina, piyano

W.A. Mozart Keman Sonatı Mi minör K.304 (1. ve 2. Bölüm)
F. Kreisler Praeludium ve Allegro
O. Novacek Perpetuum Mobile
H. Wieniawski Keman Konçertosu No. 2 Op. 22 Re minör (Romance ve Allegro) 
B. Bartok Romen Halk Dansları
S. Rachmaninov Margaritki (Daisies)



Parlayan Yıldızlar serisinin bu ayki konuğu kemanın küçük virtüözü Doğa Altınok. İlk ödülünü 4. Gülden TURALI Ulusal Keman Yarışması küçükler kategorisinde alan Doğa Altınok bu yarışmadaki ikincilik ödülünün yanı sıra Server Acim’e ait “Filiz” adlı eseri en iyi yorumlayan yarışmacı ödülüne de layık görüldü. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 2011 yılında şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve 2012 yılında da Mehpare Karamenderes yönetimindeki Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile sahne alan Altınok yine geçtiğimiz yıl Paris Slave De Musique Konservatuvarı’nda düzenlenen “We Play Together“ adlı yarışmada ve “Berlin International Music Competition “Sforzando” yarışmasında birincilik ödüllerini kucakladı. Mayıs 2012’de Slovakya’da düzenlenen “Talents For Europe” yarışmasında ikinci olan Altınok onuncu kuruluş yıldönümünü kutlayan klasik müzik dergisi Andante’nin 2012 Yılı Donizetti Klasik Müzik Ödülleri kapsamında da “Yılın Genç Müzisyeni” (17 yaş altı) seçildi. 20 Mayıs-2 Haziran 2013 tarihleri arasında Moskova’da yapılacak “Moskova Dostlarıyla Buluşuyor” festivali kapsamında konser vermek üzere Vladimir Spivakov Vakfı tarafından Moskova’ya davet edilen genç kemancı üyesi olduğu Adana Quartet ile bir konser vermek için de Buenos Aires’ten bir davet aldı.
"Doğa Altınok, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı İlköğretim 7'nci sınıfa devam etmektedir ve Öğr.Gör. Daniya Kaynova'nın öğrencisidir."






28 Nisan 2013, 15:00









Çocuklar için Öylesine Bir Dinleti
Murat Göksu, yazan ve yöneten
Ece Göksu, piyano
Oyuncular:
Nazlı Deniz Boran
Deniz Likos
Ahmet Baykara
Zafer Erdaş
Gökhan Ürben


Türkiye'nin birçok şehrinde 200'den fazla temsil yapan Öylesine Bir Dinleti adlı müzikli oyunun, çocuklar için düşünülmüş olan Çocuklar için Öylesine Bir Dinleti İş Sanat’ta çocuklarla buluşuyor.

Çocuklar için Öylesine Bir Dinleti orijinaliden farklı olarak içinde bir de özgün masal barındırıyor.

İlk ve ortaokul öğrencilerine yönelik yazılan oyun hem çocukları
tiyatro, opera, bale ve klasik müzik gibi sanatın farklı dallarıyla tanıştırmayı hem de eğlendirerek onlara hoşça vakit geçirtmeyi amaçlıyor.

Oyunun tamamında yer alan opera ve müzikallerden seçilen masallaştırılmış şarkılar ve aryalar çocuklara tiyatral bir anlatımla sunuluyor. 


Detaylı bilgi için www.issanat.com.tr

Yorumlar