11. İstanbul Bach Günleri

BACH İSTANBUL’DA
11. İSTANBUL BACH GÜNLERİ


11. İstanbul Bach Günleri’ni “viyolonselin kraliçesi” Natalia Gutman açıyor!
Eski müziğin dünyadaki en önemli isimlerini İstanbul’a getiren ve geçtiğimiz 10 yıl boyunca bu türün Avrupa‘da da en dikkat çeken festivallerinden biri olan İstanbul Bach Günleri 22 Eylül – 23 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Ön programı açıklanan festivalin biletleri satışa sunuldu.
Festival 22 Eylül Pazartesi akşamı, Natalia Gutman’ın triosunun vereceği konser ile Neve Şalom Sinagogu’nda başlayacak.


İstanbul Bach Günleri, festival müdavimlerinin yakından tanıdığı Barok kemanın en büyük ismi ve bu stilin öncüsü Sigiswald Kuijken’ı ağırlıyor. Genç yaşta yeteneğiyle ünlenmiş klavsenci Benjamin Alard ve başarılı soprano Marie Kuijken’ın da yer aldığı Kuijken Ensemble konseri 16 Ekim Perşembe akşamı Sent Antuan kilisesinde gerçekleşecek.


Dünyanın en yetenekli çocuklarına eğitim veren The Yehudi Menuhin School’un sekiz öğrencisinden oluşan topluluk klasik müzik dinleyicilerine keyifli bir akşam yaşatacak. Konser, 20 Ekim Pazartesi akşamı Neve Şalom Sinagogu’nda gerçekleşecek.



Geçtiğimiz yıllarda ülkemizde verdiği konserlerle müzikseverler tarafından büyük ilgi gören, müzik dünyasında tartışmasız bir yerde duran Konstantin Lifschitz, bir kez daha İstanbul’da! Dahi piyanist, 23 Ekim Perşembe akşamı Neve Şalom Sinagogu’nda konser verecek.


Tüm konserler 20.30’da başlayacak. Neve Şalom Sinagogu’nda gerçekleşecek konserlerde 19.30 – 20.30 arası konser öncesi çay vakti olacak.

İstanbul Bach Günleri, Hakan Erdoğan Productions etkinliğidir.



Yorumlar