Ludus Ensemble - Mart 2015

Oda Müziğinin Parlayan Yıldızı Ludus Ensemble...

Ludus Ensemble Oda Müziği Topluluğunun  üyelerinden Banu Selin Aşan, Seren Karabey, Elif Gökçe Tuğrul, Kadınlar  günü için  Fransız kadın besteci Germaine  Tailleferre’in Trio’sunu yorumlayacak.

Oda Müziğinin genç, dinamik grubu Ludus Ensemble, 9 Mart 2015, Avusturya Kültür Ofisi’nde gerçekleştirecekleri konserde dinleyicilerini keyifli bir zaman yolculuğuna çıkarıyor.

Program
Wolfgang Amadeus Mozart Sol Majör Piyano Trio No.6 KV 564
Germaine Tailleferre Piyano Trio
Hasan Uçarsu Yok Zamanlar
Franz Schubert Si bemol Majör Piyano Trio No.1 D.898




Klasik müziğin parlayan yeni yıldızı Ludus Ensemble’nin 9 Mart konseri; klasik tatlar, romantik duygular ve çağdaş esintiler içeriyor.
o Avusturyalı Mozart’ın oda müziğinin baş yapıtları arasında  olan Triosu ile dehanın, derin duygu, felsefe  içeren müziği, 
o 20.yy yenilikçi altılılar 'Les Six'in tek kadın üyesi Fransız kadın besteci Germaine  Tailleferre’in Trio’su dönemin tınıları ,
o Türk bestecisi Hasan Uçarsu’nun Dede Efendi’nin “Yüzündür Cihanı Münevver Eden” Rast şarkısından izleri zaman ve değişimin sihiri, 
o Avusturyalı klasik dönemin romantik bestecisi Franz Schubert’in Triosu’nda duygu yüklü sessiz dokunuşları.
Ludus Ensemble’nin kurucuları; Banu Selin Aşan, Seren Karabey, Elif Gökçe Tuğrul, Tuna Erten.   

Oda Müziği Topluluğunun  üyelerinden Banu Selin Aşan, Seren Karabey, Elif Gökçe Tuğrul, oda müziği çalışmalarını, Prof. Niklas Schmidt ile Hamburg Hochschule für Musik und Theater Hamburg’da sürdürüyor.

Klasik müziğin  evrensel isimleri ile çalışma, müzik ve yorumculuklarını geliştirme olanağı bulan Ludus Ensemble, yurt dışında verdiği konserlerde de yorumları ile  klasik müzik dinleyicilerinin takdir ve beğenisini kazandı.



Ludus Ensemble hakkında:
Ludus Ensemble, eğitimlerini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda almış dört genç müzisyen tarafından 2013 yılında kuruldu. Banu Selin Aşan, Seren Karabey, Elif Gökçe Tuğrul ve Tuna Erten, Ludus Ensemble’ı kurarken, 2000’li yıllarda İstanbul’da yaşayan genç klasik müzik yorumcuları olarak, ülkeler ve kültürler arası sınırların şeffaflaştığı, geçmiş ve günümüz sanatının birbirini zenginleştirdiği düşüncesini çıkış noktası edindiler.
Dünyanın farklı coğrafyalarından ve zaman dilimlerinden bestecilerin eserlerini yorumlamak, Ludus Ensemble’ın üyelerine, zamanın ve mekanın sürekli değiştiği bir oyuna dahil olmak hissini verdiğinden, oluşumlarına isim olarak Latince ‘oyun’ anlamına gelen ‘ludus’u seçtiler.

Yorumlar