İstanbul Resitalleri - Aralık 2011

KERLL BEETHOVEN BACH LISZT
IGOR LEVIT piyano
15 ARALIK 2011 Perşembe 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'



Ödüle doymayan piyanist Igor Levit için Frankfurter Allgemeine Zeitung "bu yüzyılın en büyük piyanisti olmaya aday değilse, ta kendisi..."diyor. Hamamatsu Yarışması'ndan Birincilik ödülü ile dönen Levit, 2005 Uluslararası Arthur Rubinstein Piyano Master Yarışması'nda dört ödül birden aldı. Bu sezon London Philarmonic ile sahneye çıkacak olan en önemli piyanistlerden biri... 


Igor Levit, halen NDR Sinfonieorchester Hamburg, Israel Philharmonic Orchestra, Düsseldorf ve Lucerne Senfoni orkestraları ve ve NDR Radiophilharmonie Hannover gibi büyük orkestralar ile çalıyor. 

Vladimir Jurowski batonu altında
 English Chamber Orchestra ve Chamber Orchestra of Europe ile turneler gerçekleştiriyor.
'Kissinger Sommer 2011'de Vladimir Spivakov yönetimindeki Rusya Milli Filarmoni Orkestrası ile yer alması, London Philharmonic ile Jurowski yönetimindeki konseri gündeminin en önemli adımlarını oluşturuyor. Bugünlerde Münih, Berlin, Frankfurt, Hamburg, Viyana, Salzburg, Pekin ve Milano resitallerine ek olarak Rheingau Musik Festival, Beethovenfest Bonn, Heidelberger Frühling ve Schumannfest Düsseldorf'ta sahneye çıkıyor.

Igor Levit, 2005 yılında Uluslararası Arthur Rubinstein Piyano Master yarışmasında dört ödül birden almış olmanın yanısıra 2004 International Maria Callas Grand Prix'de ikincilik ve International Hamamatsu Piano Academy yarışmasından da birincilik ödülü sahibi. En son olarak Levit'e 2009 yılında Kissinger Sommer'da 'Luitpold Ödülü' verildi.

Birlikte oda müziği konserleri vermekte olduğu büyük isimler arasında Lisa Batiashvili, Gautier ve Renaud Capuçon, Mischa Maisky ve Maximilian Hornung var.

Program
KERLL
Passacaglia, Re minör, Bux WV 161
Beethoven
17. Piyano Sonatı “Tempest” La Bemol Majör, Op.31 No.2
Bach arr. Brahms
Sol el için “Chaconne”
Liszt
Sposalizio
Liszt
Il Pensieroso
Liszt
Sonetto 1 2 3 del Petrarca
Liszt
Apres une lecture du Dante






Yorumlar