Caddebostan Kültür Merkezi - Mart 2013


6 Mart 2013, 20.00
A Salonu










“Kopuz Oda Orkestrası”
Program
Vuslat Çiftdal, mandolin
Mozart Re Majör Divertimento
Vivaldi Do Majör Mandolin Konçertosu
ara
Grieg Holberg Süiti




12 Mart 2013, 20.00
Büyük Salon
“Haluk Tarcan – Orçun Orçunsel”





















M.Ravel’in Sol El için yazdığı piyano konçertosu programımın esasını oluşturur. Ravel, ilk dünya savaşında sağ kolunu kaybetmiş olan piyanist Wittgenstein için bu konçertoyu yazmıştır. Piyano ve orkestra içindir. Orkestra partisini Orçun Orçun Sel piyanoda icra edecektir; kendisine sonsuz teşekkürler… Öteki eserler Beethoven’in birinci sonatı, dehasının ilk ispatı…Chopin’den Mazurka ve Noktürn.. Piyanoyu “sonorite” sazı olarak algılayan Debussy’nin 4 prelüd ile, çizdiği 4 empresyonist tablo programı tamamlar.




13 Mart 2013, 20.00
A Salonu
“İstanbul Barok Konseri”











Klavsenci Leyla Pınar yönetimindeki İstanbul Barok bu ay "Barok Titanlar" başlıklı konseriyle Bach, Händel, Itrî, Rameau, Scarlatti,Vivaldi gibi Barok müzik piyasasının yarışcı devlerini yorumluyor.




14 Mart 2013, 20.00
“Keman Resitali”


















Pınar Tezişçi, keman
Jerfi Aji, piyano
Keman sanatçısı Pınar Tezişçi ve piyanist Jerfi Aji tarafından gerçekleşecek olan keman ve piyano resitalinde Mozart, Elgar, Messanet, Debussy, Tura, Falla ve Franck`ın eserleri seslendirilecek.




28 Mart 2013, 20.00
Büyük Salon
“Tangoneva”



















Tolga Salman, bandoneon
Ayşe Nil Ülgener, piyano
Gaye Süslüoğlu, keman
Seda Hoşses, keman
Ayşe Didem Hekimoğlu, viyola
Jülide Canca Eke, viyolonsel
Ceren Akçalı, kontrabas

Hem klasik tangolar hem de çağdaş tonal müziği yorumlamayı amaçlayan topluluk, her biri dalında kendini ispat etmiş sanatçılardan oluşan, yıllardır klasik müzik alanındaki deneyimlerini farklı alanlara taşımak arzusundalar. Topluluk konserde; Astor Piazzola – Mevsimler, Milonga del Angel, Adios nonino, Oblivion, Libertango adlı eserlerini seslendirecek. 


Detaylı bilgi için: ckm.gen.tr


Yorumlar