3. CRR Uluslarlarası Gitar Festivali

3. CRR ULUSLARARASI GİTAR FESTİVALİ Cemal Reşit Rey Konser Salonu, sanata ve sanatçıya verdiği destekle müzikseverlerin beğenisine sunduğu 3. CRR Uluslararası Gitar Festivali’nin kapılarını 16 Kasım’da açıyor. Festival, üç gün boyunca dünyaca ünlü gitar sanatçılarını misafir edecek. İçeriği açısından dünyanın en önde gelen gitar festivallerinden biri olma yolunda ilerleyen organizasyonda konserlerin yanında, önemli gitarist ve gitar eğitimcileri tarafından ustalık sınıfı çalışmaları da yapılacak.



16-18 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan festivalde; günümüzün en önemli gitaristleri arasında gösterilen İspanyol gitarist Marco Socias ve İgnacio Rodes, İtalya’dan Salvatore Seminara, Arjantin’den Latin müziğin duayenlerinden Ricardo Moyano, Venezuela’dan Gabriel Gullien, Fransa’dan Laurent Boutros gibi gitaristler performans sergileyecekler.

Ayrıca, Türkiye’nin yetiştirdiği ve dünyada birçok önemli salonlarda verdiği başarılı konserlerle ülkemizi temsil eden gitaristlerimizden Sinan Erşahin, flüt sanatçısı Nihan Atalay ile gitar-flüt ikilisi olarak; adı Bilkent’le özdeşleşmiş ve birçok önemli projeye imza atan Kağan Korad, bandaneon sanatçısı Tolga Salman ile gitar-bandaneon ikilisi olarak festival boyunca konserler verecekler. Diğer taraftan Türkiye’deki gitar dünyasının vazgeçilmez isimlerinden Melih Güzel ve Hüsrev İsfendiyaroğlu da verecekleri konserlerle festival programında yer alacak.

Bu seneki festivalde sadece klasik gitar değil flamenko dalında da konserler olacak. Bu kapsamda Türkiye’de flamenko müziğe gönül veren Flamenko gitaristlerden Ezgi Anıl, dansçı Burcu Özbalkan ile gitar-dans ikilisi olarak, Ilgaz Benekay ise flamenko müzikleriyle müzikseverlerle buluşacak. Türkiye’nin en önemli gitarist ve gitar eğitimcilerinden olan Mehmet Gürgün vereceği ustalık sınıfı dersleriyle festivale katkı sağlayacak.

III. CRR Uluslararası Gitar Festivali
16 Kasım Cuma 2018
Marco Socias Masterclass………………………………………………………Saat: 10.00
Mehmet Gürgün Masterclass………………………………………………….Saat: 13.00
Sinan Erşahin – Nihan Atalay “Gitar&Flüt Duo” Konser…………....Saat: 16.00
Özberk Miraç Sarıgül
Salvatore Seminara Konser…………………………………………………...Saat: 20.00
Kağan Korad, Tolga Salman Gitar&Bandoneon Duo
17 Kasım Cumartesi 2018
Ignacio Rodes Masterclass…………………………………………………….. Saat: 10.00
Ilgaz Benekay Masterclass…………………………………………………….. Saat: 13.00 
Ezgi Anıl – Burcu Özbalkan Gitar-Dans……………………………………Saat: 16.00
Laurent Boutros
Ignacio Rodes, Gabriel Gullien, Ricardo Moyano Konser…………Saat: 20.00
18 Kasım Pazar 2018
Gabriel Gullien Masterclass ……………………………………………....... Saat: 10.00
Mehmet Gürgün Masterclass………………………………………………… Saat: 13.00
Melih Güzel, Hüsrev İsfendiyaroğlu Konser…………………………… Saat: 16.00
Marco Socias Konser…………………………………………………………….. Saat: 20.00

Yorumlar